Het Belang van Limburg

“Schot van Arteaga was het moeilijkst­e”

-

Het was al zeven jaar geleden dat KRC Genk in Mechelen kon winnen. Ook zaterdag lukte dat niet. Looienaar Yannick Thoelen speelde een indrukwekk­ende partij.

De statistiek dat dit seizoen nergens meer doelpunten vielen dan in het AFAS-stadion, kondigde enkele goaltjes Achter de Kazerne aan, maar dat was buiten Yannick Thoelen gerekend. “Uiteraard doet een clean sheet voor een doelman altijd extra deugd, maar de nul houd je nooit alleen”, glunderde de Limburgse keeper.

Een vrije trap van Bongonda, een rechtstree­ks duel met diezelfde Bongonda en een schot van Arteaga: drie keer toonde Thoelen zich alert. “Die van Arteaga na rust was de moeilijkst­e. Ik zag de bal vertrekken, maar vervolgens ging hij even uit mijn gezichtsve­ld om dan plots weer op te doemen. Gelukkig had ik nog een reflex in huis, al moet je natuurlijk een beetje geluk hebben. De reddingen op Bongonda waren uiteraard ook belangrijk, maar intrinsiek was die van Arteaga de moeilijkst­e.”

Thoelen bezorgde zijn team zo niet alleen een punt, maar ook de vierde clean sheet in de negen duels waarin hij onder de lat stond. In de zestien duels voordien lukte dat maar twee keer. Een knappe prestatie nadat hij één jaar geleden zijn kruisband scheurde tegen

AA Gent. “Na mijn blessure speelde ik acht maanden geen voetbal, maar fysiek voel ik me ondertusse­n prima. Het is vooral mentaal aanpassen om je voortduren­d op te laden en te focussen op de wedstrijde­n. Gelukkig zit ik in de fleur van mijn leven.” (lacht)

 ?? FOTO BELGA ?? Looienaar Yannick Thoelen houdt Bongonda van de 0-1.
FOTO BELGA Looienaar Yannick Thoelen houdt Bongonda van de 0-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium