Het Belang van Limburg

“Bekermatch tegen Genk wordt mooie uitdaging”

-

Peter Maes is niet de meest goedlachse coach. Maar na de zege tegen Cercle was hij in de wolken. “Ik heb een ploeg gezien met een enorme onverzette­lijkheid. Dat is wat ik wil zien.”

Die hardnekkig­heid, gekoppeld aan enkele klasseflit­sen, deed Cercle kapseizen. Christian Brüls was de killer van dienst. “Ik houd van een nummer 10”, bewierookt­e Maes de Oostkanton­ner. “In Gent had ik Brüls om tactische redenen op de bank gezet. Vandaag jende ik hem voor aanvang van de match. ‘Ik wil zien wie de patron is’, zei ik hem. Wel, hij heeft die rol prachtig ingevuld. Zeker die tweede goal was een juweeltje. Een pluim ook trouwens voor mijn assistent Davy Heymans. De stilstaand­e fasen zijn zijn dada. Ze beginnen steeds meer rendement op te leveren.”

Caufriez: adductoren

Enig minpuntje was de mindere prestatie van Max Caufriez op de rechterkan­t. Maar Maes nam hem in beschermin­g. “Klopt dat we daar te veel balverlies leden. Maar Max had al vroeg last van de adductoren. Dus hebben we hem gewisseld. Wolke Janssens heeft hem prima vervangen.”

Een kloof van acht punten met de nummer voorlaatst. Dat mag niet meer fout lopen. De voorbereid­ing op de bekerpot tegen Genk kan beginnen. “Ho maar,” reageerde Maes. “Eerst nog voorbij Lokeren geraken. Ik ga een aantal wissels doorvoeren. Maar de eerste ronde is wel vaak de moeilijkst­e. Daarna is er nog Oostende. Maar ik beken: ik houd van bekervoetb­al. Genk wordt dus een mooie uitdaging.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium