Het Belang van Limburg

Nieuwe coach Luka Elsner schakelde Genk uit

-

De 1-3 nederlaag en de 1 op 15 hebben de kop van Kortrijkco­ach Yves Vanderhaeg­he gekost. Hij was de op derde langst dienende coach, na Dury en Vrancken. Wie is Luka Elsner (38), de man die overneemt?

Luka Elsner stamt uit een voetbalfam­ilie. Opa Branko speelde vooral in Joegoslavi­ë en was bondscoach van Oostenrijk. Broer Rok speelde voor AlArabi en Energie Cottbus, maar de strafste carrière was die van papa Marko. Hij kwam uit voor de Joegoslavi­ë en Slovië, kende zijn grootste successen bij Nice en werd bondscoach van Cambodja.

De spelerscar­rière van Luka Elsner was eerder bescheiden. Op een korte periode in Oostenrijk na speelde hij zijn hele profcarriè­re in Slovenië. De centrale verdediger haalde één cap voor Slovenië. Al op zijn 31ste werd hij trainer. Toch doet de naam Luka Elsner in België misschien een belletje rinkelen. De Sloveen was in 20182019 coach van Union in 1B. Elsner leidde de hoofdstede­lingen met leuk voetbal en uitblinker­s als Percy Tau, Youssoufou Niakaté en Faïz Selemani naar de derde plaats en haalde de halve finale van de Beker, nadat het Anderlecht en Genk had uitgeschak­eld. Bij Union liet Elsner een bibliothee­k installere­n waar zijn spelers voetbalboe­ken konden lezen. Hij liet bedden plaatsen om tussen de trainingen te slapen en hij maakt indruk met zijn uiterst gedetaille­erde videoanaly­ses. Na Union trok Elsner naar Amiens, waarmee hij degradeerd­e uit de Franse Ligue 1. In de Ligue 2 werd hij dit seizoen al snel ontslagen.

KORTRIJK: Ilic (5), Rougeaux (6), Sainsbury (5), Derijck (5), Dewaele (5), Palaversa (4), Makarenko (5), Selemani (4), Ocansey (5), Chevalier (4), Gano (4).

CHARLEROI: Descamps (7), Botaka (6), Vranjes (7), Dessoleil (7), Kayembe (6), Gillet (7), Morioka (6), Fall (8), Benchaib (6), Gholizadeh (7), Rezaei (6). VERVANGING­EN: 58’ Palaversa door Jonckheere (6), 59’ Sainsbury door Badamosi (4), 68’ Gano door Gueye (6), 68’ Morioka door Ilaimahari­tra (6), 73’ Fall door Bruno (6), 76’ Gholizadeh door Teodorczyk (-), 77’ Chevalier door Van Den Bossche (-). DOELPUNTEN: 22’ Gholizadeh 0-1, 55’ Fall 0-2, 62’ Fall 0-3, 81’ Gueye 1-3.

GELE KAARTEN: 67’ Benchaib, 76’ Jonckheere. RODE KAART: 61’ Derijck (fout). SCHEIDSREC­HTER: Smet (7).

 ?? FOTO BELGA ?? Luka Elsner (links) volgt Yves Vanderhaeg­he op.
FOTO BELGA Luka Elsner (links) volgt Yves Vanderhaeg­he op.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium