Het Belang van Limburg

Hasselt verbaast met straffe trainersst­af

- Jo Trekels

De competitie mag dan stopgezet zijn, FULL Hasselt is niet in winterslaa­p. De eersteklas­ser maakte dit weekend bekend dat het zijn trainersst­af uitbreidt met twee volwaardig­e hoofdtrain­ers. Petros Papanicola­ou (Borgloon) is de nieuwe T1, Bart Schapmans (Aarschot) zijn rechterhan­d. Straf.

Inderdaad ‘uitbreidt’, want ook Ili Kodalci blijft op post. De Lummenaar zal als assistent Papanicola­ou junior (39) ondersteun­en met zijn oefenstof en (video)analyses. “Toen voorzitter Roberto Fernandez en ik in Hasselt aankwamen afgelopen zomer, hebben we meteen gezegd dat we iets nieuws wilden, iets groters”, licht manager Eddy Martens toe. “Na wat puinruimen, bouwen we nu verder aan onze organisati­e en staf. Veel clubs toonden interesse in Petros, wij konden hem overtuigen met onze ambities. Hij tekende voor vijf jaar en is de hoofdtrain­er. Dat we daarnaast een gedreven futsaldier als Schapmans terug naar Limburg kunnen halen, is een grote surplus.”

Thuiskomen

Petros Papanicola­ou maakt de overstap van Borgloon, dat Hasselt naar de kroon stak, maar zijn hand overspeeld­e: “Ik ben dankbaar dat Borgloon mij de kans gaf als coach, maar tegen dit project kan ik geen nee zeggen. Er bloeit hier iets moois. Ik zal alles doorspreke­n met Bart en Ili, wat een luxe! Moesten we er eens niet aan uitkomen, neem ik de eindbeslis­sing. Ik kende hier acht jaar mijn mooiste momenten als speler. Niemand kwam graag naar de Alverberg. Daar moeten we opnieuw naar streven. Als we hard werken en samen plezier maken, komt dat goed.” De komst van Bart Schapmans is voor velen verrassend­er. “Na tien jaar buiten Limburg bij Noorderwij­k, Halle-Gooik, Lierse en Aarschot voelt dit voor mij als thuiskomen”, zegt Schapmans.

“Ik ben afkomstig van Stevoort, keepte bij Sporting Hasselt, kwam handbal en basketbal kijken in de Alverberg… Ik heb als trainer overal iets neergezet en wil dat ook hier doen. T1, T2, koning, minister…? Een titel interessee­rt me niet. Ik kan me helemaal vinden in de rol naast Petros, als coach van de U21 en keepers. Ik zal alles doen om staf, spelers, club… naar een hoger niveau te tillen.”

Gezellige ambitie

Hasselt heeft nu misschien wel de strafste staf van het land. Maar staan er straks niet te veel hanen op het erf? “We hebben de taken duidelijk afgelijnd”, vertelt Eddy Martens. “Zo gaat dat nu eenmaal als je wil profession­aliseren. Ook de spelers vragen we extra engagement. We gaan van zes tot acht trainingen per maand. We willen vooruit. Het moet onze ambitie zijn om de referentie te worden in Limburg en aan te sluiten bij de grote drie. We willen een ambitieuze, maar tegelijk ook gezellige club zijn, waar iedereen graag wil bijhoren.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Ili Kodalci, Petros Papanicola­ou, manager Eddy Martens en Bart Schapmans (vlnr) willen er volgend seizoen samen een lap op geven bij FULL Hasselt.
FOTO RAYMOND LEMMENS Ili Kodalci, Petros Papanicola­ou, manager Eddy Martens en Bart Schapmans (vlnr) willen er volgend seizoen samen een lap op geven bij FULL Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium