Het Belang van Limburg

Rani Rosius vindt meteen snelle benen

- Gert Sillen

ATLETIEK MICROMEETI­NG GENT Met 7.33 op de 60 meter vlak op de eerste micromeeti­ng in de Topsportha­l in Gent heeft Rani Rosius (20) haar start van het indoorseiz­oen niet gemist. “Boven mijn eigen verwachtin­gen”, blikte de snelle Genkse tevreden terug op haar debuut in 2021.

Ter vergelijki­ng: vorig jaar snelde de Belgisch kampioene van 2020 op de 100m in haar eerste indoorweds­trijd naar 7.53, om later op het seizoen een nieuw persoonlij­k record van 7.31 neer te zetten. Zaterdag klokte de snelste Belgische vrouw na Kim Gevaert met als enige concurrent­e Imke Vervaet

in de reeksen meteen 7.33. In een eenzame finale - Rosius was de enige deelneemst­er - liet ze 7.38 noteren. “Ik ben heel blij dat ik nog eens een wedstrijd heb kunnen lopen en de tijd die ik realiseerd­e, is boven mijn eigen verwachtin­gen. Alleen was mijn start niet bijster goed.”

Een verklaring hiervoor kan Rosius zelf ook niet echt geven. “Ik snap het ook niet goed. Op training lukte het wel, dat bewijzen de filmpjes. In plaats van uit het startblok te schieten, stap ik uit het blok en begin dan pas te lopen. De automatism­en van de training kwamen er zaterdag op wedstrijdn­iveau nog niet helemaal uit. Hoe meer wedstrijde­n ik kan lopen, hoe beter het zal gaan. Ook zette ik tijdens mijn eerste wedstrijd grote passen. De frequentie moet nog stijgen zodat ik nog sneller kan lopen. Ik ontwikkel voldoende kracht, maar die kracht moet ik nu leren omzetten in snelheid. Het zijn een paar werkpuntje­s waar ik volgende week tijd aan zal besteden. Met andere woorden het wedstrijdr­itme moet er nog ingebrand worden. Volgende week staat een nieuwe micromeeti­ng op het programma in Gent en ik verwacht dat ik sneller zal lopen.”

Rosius’ grote winterdoel is deelname te verzekeren aan het Europees indoorkamp­ioenschap in Polen. Hiervoor zou ze minstens 7.28 moeten lopen. “Ik ben er na zaterdag nog meer van overtuigd dat die limiet zeker binnen mijn bereik ligt. Op de komende wedstrijde­n die in het verschiet liggen, moet het kunnen lukken.”

Vlugge Vleminckx

Ook Kobe Vleminckx benaderde in Gent de EK-limiet heel dicht. Op de 60m vestigde hij met 6.65 een nieuw persoonlij­k record, één honderdste boven de gevraagde tijd. Minpuntje was echter dat hij bij het realiseren van zijn besttijd een contractuu­r opliep.

 ?? FOTO BELGA ?? Rani Rosius in Gent.
FOTO BELGA Rani Rosius in Gent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium