Het Belang van Limburg

Wellens opnieuw vroeg in vorm

- Davy Scheelen

Op het moment dat Wout van Aert in Oostende het hoofd boog voor Mathieu van der Poel, deed Tim Wellens 1000 kilometer verderop een gooi naar winst in La Marseillai­se. In een ‘tegenwinds­print’ knokte hij zich naar plek zes. Wellens doet weer waar Wellens een patent op heeft: vroeg in het seizoen in vorm zijn.

La Marseillai­se is in normale omstandigh­eden een modale 1.1-koers. Deze keer kreeg de ZuidFranse wedstrijd een horde topteams over de vloer, door de vele Covid-afgelastin­gen. De onverwacht­e winnaar werd de Fransman Aurélien ParetPeint­re, maar hij moest wel afrekenen met enkele offensieve Limburgers. Jens Reynders zat in een vroege ontsnappin­g en Tim Wellens probeerde de beslissing te forceren op 30 kilometer van de streep. Wellens: “Er werd de hele dag een stevig tempo opgelegd. Ik dacht de boel te forceren op de Route des Crêtes en dus ging ik ervandoor. Nu, het was wind tegen en ik waaide weer terug. Zelfs met een klein groepje wegrijden zou niet lukken, wat ook het geval bleek met alle andere renners die wilden ontsnappen. Vanaf dat moment focuste ik op mijn sprint. Een heel vreemde sprint trouwens, met een uitgedund peloton. Iedereen kon winnen, maar positioner­ing en timing waren enorm belangrijk. Spurter Coquard kwam bijvoorbee­ld te vroeg op kop en zag dan nog twee Fransen passeren. Ik werd zesde en daar moet ik tevreden mee zijn.”

Complex seizoen

In een seizoen dat geteisterd wordt en zal worden door corona, is elke koers die gereden wordt van belang. Wellens: “Het zal een complex seizoen zijn gezien de omstandigh­eden en dus is het zaak om de kansen te grijpen. Ik voelde op trainingsk­amp met de ploeg al dat de benen goed draaiden, zoals zo vaak in het begin van de wielercamp­agne. Ik hoop in ieder geval alle wedstrijde­n te kunnen rijden met het gevoel van vandaag.”

 ?? FOTO BELGA ?? Tim Wellens werd na een sprint zesde in de Franse openingskl­assieker La Marseillai­se.
FOTO BELGA Tim Wellens werd na een sprint zesde in de Franse openingskl­assieker La Marseillai­se.
 ?? FOTO PRESSE SPORTS ?? Aurélien Paret-Peintre, een Franse ploegmaat van Greg Van Avermaet en Oliver Naesen, won in Marseille.
FOTO PRESSE SPORTS Aurélien Paret-Peintre, een Franse ploegmaat van Greg Van Avermaet en Oliver Naesen, won in Marseille.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium