Het Belang van Limburg

Als de Maaslander­s daarin twee sets pakken, wacht de bekerfinal­e.

- Rob Kwanten

3 0 VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË: HEENRONDE 1/2E FINALE

Voor wie er nog aan twijfelde: ook zonder publiek kan een bekerclash best pittig zijn. Maaseik en Aalst speelden op het scherp van de snee. En hoewel iedereen er in aanloop naar de match alles aan deed om de wat verzuurde relatie tussen beide clubs te ontkennen, werd op het veld snel duidelijk dat Cupido in de Steengoed Arena niets te zoeken had. Het regende provocatie­s en video challenges. Scheidsrec­hter

Cambré kreeg bij momenten de volle laag. Resultaat? Een wat rommelige pot volleybal met iets te veel opslagmiss­ers langs beide kanten. Gelukkig voor Maaseik trokken Esfandiar en Cox stevig van leer op de hoeken. Goed voor een 2-0-voorsprong. Libero Dronkers zorgde halverwege set twee voor een primeur door zowaar een puntje te scoren. “Jammer dat ik daar geen extra premie voor krijg”, lachte de Nederlande­r. “Het is de eerste keer in vier jaar Maaseik dat ze een streepje achter mijn naam moeten trekken. Het was trouwens best een stevige wedstrijd. Ook zonder publiek geeft die beker toch iets extra, dat was duidelijk.”

Bij 15-10 in set drie leek Maaseik de schaapjes op het droge te hebben. Tot Esfandiar de controle verloor na een provoceren­d gebaar van Rybicki. De Iraniër stormde onder het net door, kapitein Maan kon zijn imposante kompaan met moeite in bedwang houden. Esfandiar

kreeg terecht rood. Dat kostte Maaseik niet alleen een punt, maar ei zo na ook de set. Aalst vocht terug en hing in moneytime de bordjes zelf gelijk (25-25). Jolan Cox behoedde Maaseik voor mogelijk kostbaar setverlies. “Wat Esfandiar daar doet, mag natuurlijk nooit gebeuren”, gaf de sterke Pieter Verhees na afloop toe. In elke match wordt er aan het net wel wat op en af geroepen. Hij moet daar gewoon niet op reageren.”

Gele stoeltjes

Aalst moet zaterdag met 3-0 of 3-1 winnen om een golden set uit de brand te slepen. De opdracht is dus simpel voor Maaseik: zo snel mogelijk 2 sets winnen en dan is de bekerfinal­e een feit. “Dat klinkt makkelijke­r dan het is’, waarschuwt Verhees. “Aalst is natuurlijk een goeie ploeg, maar ook die sporthal vormt een hele uitdaging. Een enorme ruimte met heel veel licht en dan ook nog eens die felgele stoeltjes. Geen typische volleybalh­al, als je het mij vraagt. Maar we weten dat en zijn op onze hoede.”

SETS: 25-22, 25-15, 27-25.

MAASEIK: Maan 9, Stahl 4, Verhees 5, Cox 15,

Esfandiar 14, Javad 5. Libero: Dronkers 1. Kwamen in: Kindt, Martinez.

AALST: D‘Heer 6, Van de Velde 3, Zoppellari 2, Oprins 8, Van de Voorde 6, Rybicki 9. Libero: Verstraete. Kwamen in: Wiltenburg, Gomes 4, Van Hoyweghen.

WOUT D’HEER (AALST)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De opdracht zaterdag is simpel voor Maaseik: zo snel mogelijk 2 sets winnen en dan is de bekerfinal­e een feit.
FOTO DICK DEMEY De opdracht zaterdag is simpel voor Maaseik: zo snel mogelijk 2 sets winnen en dan is de bekerfinal­e een feit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium