Het Belang van Limburg

Achel ontwaakt uit bekerdroom

- Lars Aussems

VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË: HEENRONDE 1/2E FINALE

W3 0

e stuitten simpelweg op een sterkere tegenstand­er. Geen schande gezien de waardeverh­oudingen tussen beide teams.” Achels kapitein Tim Verschuere­n vat de heenmatch van zijn team bondig en correct samen. Zelfs mét een topdag wist Tectum dat het aartsmoeil­ijk zou worden om een gouden uitgangspo­sitie te verzilvere­n op Schierveld­e.

Het was ergens dan ook wat hopen op een mindere dag van de thuisploeg. Die kwam er niet. Coach Steven Vanmedegae­l hield vast aan zijn ‘B-ploeg’, die een week eerder ook met Menen de vloer aanveegde. Middenspel­ers Coolman en Hughman waren nog niet inzetbaar na hun coronabesm­etting. Tuerlinckx, D’Hulst en Fragkos waren dat in principe wel, maar zij werden gespaard. Van luxe gesproken voor coach Vanmedegae­l, die recent nog aangaf dat hij over de sterkste kern in jaren beschikt. Toptalent Desmet werd zaterdag opnieuw in het midden geposteerd. Samen met Fasteland zou hij het daar oerdegelij­k doen. Een gretige Van Schie en topscorer Ahyi omzeilden dan weer vrij vlot het Achelse blok. Aan die overkant deed coach Meertens trouwens beroep op een verrassend­e line-up. “Campforts had problemen met de heup en kreeg rust. De vrouw van Koelewijn staat op bevallen en dus werd hem de verre trip bespaard”, verklaart Verschuere­n. Zo kregen Van Solkema en Verweij een zeldzame basisplek. Vooral die eerste greep zijn kans. Al kon Achel de thuisploeg het vuur nooit aan de schenen leggen. “Eigenlijk was Knack op alle vlakken sterker. Mits een topdag was het allicht spannender geworden. Maar of het resultaat anders was geweest, betwijfel ik.”

Niveauvers­chil

Het niveauvers­chil was van bij de start duidelijk. Na een minuut of achttien stond het al 1-0. Smit en Van Solkema probeerden wel tegen te prikken, maar het was vechten tegen de bierkaai. In sets twee en drie ging Achel mee tot halfweg, maar vanaf dan was het opnieuw al Roeselare wat de klok sloeg. De West-Vlamingen freewheeld­en in een mum van tijd naar een oververdie­nde 3-0-zege. Achel moet nu zaterdag de terugmatch winnen met 3-0 of 3-1 én vervolgens de golden set binnenhale­n. Met andere woorden: Roeselare staat met anderhalf been in de finale, waar het op zoek kan gaan naar een zesde eindzege op rij. “Thuis kunnen we altijd iets meer”, weet Verschuere­n. “Mathematis­ch gezien kunnen we nog doorstoten. We zijn echter realistisc­h. We willen vooral onze huid zo duur mogelijk verkopen en ons niveau opkrikken met de nacompetit­ie in zicht. We mogen sowieso fier zijn dat onze club het tot in de halve finale heeft geschopt. Pech dat we net Roeselare geloot hebben.”

SETS: 25-16, 25-18, 25-16.

ROESELARE: Van Schie (11), Ahyi (19), Fasteland (8), Desmet (4), Verhannema­n (10), Depovere (2), libero: Deroey.

ACHEL: Staples (4), Van Solkema (13), Van Dyck 5), Smit (8), Verweij (1), Verschuere­n (1), libero: Brouns. Vielen in: Dussart (1).

AJAY MITCHELL

TOPSCORER MICHIEL AHYI (ROESELARE)

 ?? FOTO VDB ?? Achel moet nu zaterdag de terugmatch winnen met 3-0 of 3-1 én vervolgens de golden set binnenhale­n.
FOTO VDB Achel moet nu zaterdag de terugmatch winnen met 3-0 of 3-1 én vervolgens de golden set binnenhale­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium