Het Belang van Limburg

Duitser Christian Ahlmann heerst in Sentower Park

- Jean Hendrix

PAARDENSPO­RT CSI OPGLABBEEK Christian Ahlmann (46) heerste in het Opglabbeek­se Sentower Park. Twee zeges schreef hij op zijn naam. Verder werd hij ook nog eens tweede en driemaal derde. Tijdens de GP domineerde Marlon Zanotelli.

Naar een Limburgse link met de protagonis­ten van weekend -Ahlmann en Zanotelli- is het niet ver zoeken. Marlon Zanotelli is een Braziliaan die in Eksel zijn optrekje heeft. De Duitser Ahlmann is dan weer even vaak terug te vinden op de stoeterij van zijn partner Judy Ann Melchior (Zangershei­de) als op zijn eigendom in het Duitse Marl.

Prijs Philippaer­ts

In totaal streden 120 deelnemers mee in de Prijs Philippaer­ts, een kwalificat­ieproef voor de GP op de openingsda­g van dit concours. Met een zege voor Felix Hassmann, een derde plaats voor Christian Ahlmann en een vijfde plaats voor Michael Jung, kan gezegd worden dat de Duitse ruiters de proef domineerde­n. Vervolgens was het Christian Ahlmann die in de schijnwerp­ers liep. De 46jarige Duitser behaalde in totaal twee zeges. Daarboveno­p eindigde hij ook nog eens tweede en driemaal derde.

GP Artebeau Projects

Het was de Braziliaan Zanotelli die tijdens de GP Artebeau Projects de concurrent­ie, met een verrassend snelle barrage, te grazen nam.

Enkele andere Limburgse prestaties waren bewonderen­swaardig. Zo won Sofia Westborg (Dasca) al op de openingsda­g. Jens Vandenberk (Cynthia) won dan weer een 1.30m-rubriek. Terwijl bij de jonge paarden er opnieuw winst was voor Kelly Cornelis (Castella). De finale van de 5- en 6-jarige werd gewonnen door Christian Ahlmann (Condor One Z).

 ?? FOTO JH ?? Christian Ahlmann domineerde de prijs Philippaer­ts.
FOTO JH Christian Ahlmann domineerde de prijs Philippaer­ts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium