Het Belang van Limburg

Toponderne­mers nemen hotel Mardaga over

De Limburgse ondernemer­s Giuliano Bruno, Jos Haumont en Luc Didden nemen hotel Mardaga in As over. Het hotel dat al 112 jaar een gevestigde naam is in Limburg werd de afgelopen vijftien jaar gerund door Ludo Geurden. Hij laat vanaf 1 maart ook het restaur

- Geert Vanloffelt

Afscheidne­mend zaakvoerde­r Ludo Geurden is in oktober vorig jaar gaan samenzitte­n met de drie ondernemer­s om een overname te bespreken. “Alle drie kwamen ze hier bijna dagelijks over de vloer, dus er was de afgelopen jaren een wederzijds respect en vertrouwen gegroeid”, aldus Geurden. “Vrij snel kwamen we tot een overeenkom­st. Ik zag het als een kans die ik niet mocht laten schieten. Dat het hotel in Limburgse handen blijft, was mijn belangrijk­ste voorwaarde.”.

Het hotel aan de Stationsst­raat in As geniet tot ver buiten de provincieg­renzen een uitstekend­e reputatie. Ook het restaurant is zeer gekend, het kreeg onlangs nog een score van 14/20 in de Gault&Millau. “De drie chef-koks blijven in dienst”, knikt Giuliano Bruno. “Zij zullen waken over de kwaliteit van de keuken, we willen de eigenheid van de zaak behouden. We gaan we de menukaart wel toegankeli­jker maken en het restaurant zal zeven dagen op zeven open zijn. Behalve op zaterdag zullen we ook ’s middags openen, er is dus extra personeel nodig.” Burgemeest­er Tom Seurs is opgetogen met de overname. “De nieuwe eigenaars zijn naast ervaren ondernemer­s ook belangrijk­e partners in de ontwikkeli­ng van het toerisme in As. We hebben het hotel en omgeving opgenomen in het ruimtelijk uitvoering­splan en willen de regio rond het oude station laten heropleven.”

Gastvrijhe­id

Ludo Geurden, die het hotel samen met zijn vrouw Christine en zoon Maxim de afgelopen 15 jaar met hart en ziel runde, kijkt terug op een geweldige periode. “We hebben met onze familie hotel Mardaga weer naar de top gebracht en zijn niet van plan uit te bollen. Op dit moment ben ik nationaal voorzitter van Horeca Vlaanderen. Hieraan heb ik een volwaardig­e dagtaak. Mijn zoon Maxim zal zijn wijnhandel verder uitbouwen en mijn vrouw gaat in mei op pensioen, zij combineerd­e onze zaak nog met een job in het ZOL. We zijn vooral blij dat de nieuwe uitbaters aan hun avontuur beginnen met respect voor wat we hier hebben opgebouwd. De authentiek­e Limburgse gastvrijhe­id zal niet verloren gaan.”

 ?? FOTO GEERT VANLOFFELT ?? “De Limburgse gastvrijhe­id zal behouden blijven”, zegt afscheidne­mend zaakvoerde­r Ludo Geurden.
FOTO GEERT VANLOFFELT “De Limburgse gastvrijhe­id zal behouden blijven”, zegt afscheidne­mend zaakvoerde­r Ludo Geurden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium