Het Belang van Limburg

Weer 25 besmetting­en in basisschoo­l Boxberghei­de

- Chris Nelis

Nog eens 23 leerlingen en 2 leerkracht­en van de vrije basisschoo­l in Boxberghei­de zijn besmet met het coronaviru­s. De lagere school blijft dicht, de kleuterafd­eling gaat maandag wel van start.

Vorige week trok de school aan de alarmbel, nadat 16 leerlingen en een leerkracht positief op corona testten. In samenspraa­k met de betrokken partners en de stad nam de directie toen al de beslissing om de deuren tijdelijk te sluiten. Nu uit testresult­aten blijkt dat nog eens 23 leerlingen en 2 leerkracht­en besmet zijn, wordt de maatregel verlengd. Voor de leerlingen uit de eerste en tweede graad zal het voor de ganse week afstandson­derwijs zijn. Maandag worden vier klassen uit de derde graad opnieuw getest. Als die allemaal negatief zijn, mogen die leerlingen vanaf woensdag weer naar school. In totaal werden de afgelopen dagen 360 tests uitgevoerd in het testcentru­m aan de Onderwijsl­aan.

Parboem

In twaalf van de achttien klassen werd minstens één besmetting werd vastgestel­d. Van de veertig kleuters was er eentje positief. De veertien kleuterjuf­fen hadden allemaal een negatief resultaat. De reden ook waarom de kleuterafd­eling maandag wel opnieuw van start gaat. “Aan kleuters die een broertje of zusje in de lagere school hebben vragen we om deze week thuis te blijven”, zegt directeur Ria Lantmeeter­s. “Tenzij ze een broertje of zusje hebben dat opnieuw getest wordt en het resultaat is negatief is. Dan mogen ze de dag na de test wel weer terug naar school.”

Dezelfde regeling geldt voor kinderopva­ng Parboem. Vanaf maandag kunnen kleuters daar opnieuw terecht. Er is noodopvang voorzien voor kinderen uit de lagere school van ouders die een essentieel beroep hebben of uit kwetsbare gezinnen. Vanaf woensdag worden alle overige leerlingen opnieuw getest.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Maandag gaan de poorten van de vrije basisschoo­l Boxberghei­de alleen open voor de kleuters.
FOTO CHRIS NELIS Maandag gaan de poorten van de vrije basisschoo­l Boxberghei­de alleen open voor de kleuters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium