Het Belang van Limburg

Geen bekerstunt

-

Een pijnlijk gebrek aan efficiënti­e brak een bewonderen­swaardig Lommel SK zuur op in de zestiende finales van de

beker. De Noord-Limburgers betaalden tegen KV Kortrijk (1-3) enkele missers cash en moeten zich nu vol op de strijd om de tweede plaats in 1B concentrer­en.

Nog voor de tweede minuut verstreken was, was duidelijk dat er voor de thuisploeg tegen een offensief ingesteld Kortrijk - met twee offensieve backs en vier aanvallers in de basis - mogelijkhe­den lagen in de omschakeli­ng. Zeker via een schitteren­de dubbelpass, zoals de flitsende gestarte Moreno en Kadiri in mekaar knutselden. Het afleggertj­e was echter voor zowel Verschuere­n en Zaroury, waardoor de toekomstig­e Charleroi-aanvaller de open kans weifelend voorlangs besloot. Amper vijf minuten later had een onhoudbare Moreno al een tweede en derde keer gedreigd. Maar Jakubech en de steunarm van een glijdende verdediger voorkwamen de verdiende vroege voorsprong.

Verschil in efficiënti­e

Het openingsdo­elpunt viel echter aan de overzijde van het doorweekte veld. De vrijstaand­e Gueye liet op hoekschop van Selemani de kopkans niet liggen (0-1). Het eerste kwartier bleek de voorbode voor de rest van de wedstrijd: Lommel flitste en knokte, maar scoren deed vooral een uitgekookt­er Kortrijk.

“Het verschil tussen winst en verlies was het verschil in leepheid en vooral efficiënti­e”, vatte COO Harm Van Veldhoven het na afloop samen. “Dat zorgt dat je een dubbel gevoel aan zo’n wedstrijd overhoudt. We hebben getoond dat deze ploeg grote stappen vooruit zet. Maar we moeten nog leren om onszelf te belonen.”

Van Veldhoven zag dat de gutsende regen combineren steeds moeilijker maakte. Dat was nefast voor de inhaaljach­t van de technisch onderlegde thuisploeg, die echter bleef tempo maken en kansen creeren. Met centraal op het middenveld een heersende Vinicius Souza, die zijn ploeg knap op sleeptouw nam.

Tien minuten na rust leek de 1-1 een feit. Een onvermoeib­are Moreno liet Ocansey nog maar eens ter plaatse met een steal, via Verschuere­n belandde de bal bij de vrijstaand­e Kadiri. De Nigeriaan, die graag in de voetsporen van zijn Genkse landgenoot Paul Onuachu zou willen treden, trapte van dichtbij de wenkende kans echter onbegrijpe­lijk naast.

Op die manier riep Lommel het onheil over zichzelf af. Nadat ook een afgeweken schot van Zaroury niet voorbij Jakubech geraakte, kreeg Lommel het deksel onherroepe­lijk op de neus. Aanvoerder Chevalier opende op links, liep door en toonde aan de tweede paal beheerst hoe je een open doelkans wél afmaakt: 0-2. Maar een moedig Lommel wilde van geen opgeven weten. Een strafschop­fout op Thordarson bracht weer hoop, Kis kweet zich immers voortreffe­lijk van zijn taak (1-2).

Juiste mentalitei­t

Die reactie verheugde Van Veldhoven. “Ik ben bijzonder tevreden met de mentalitei­t, die de ploeg toonde. Een tegenslag slaat ons niet langer knock-out. Die vechtlust behoort tot het DNA van Lommel SK. Als we dat kunnen koppelen aan de extra klasse, die er nu overduidel­ijk is, kunnen we de strijd aangaan voor de tweede plaats in 1B. Die strijd voor dat barragetic­ket zorgt voor nog meer wedstrijde­n met inzet. Een zegen voor de ontwikkeli­ng van onze jonge spelers. Het moet ons nog sneller doen doorgroeie­n.” De focus kan nu inderdaad vol naar de competitie, omdat de verdiende gelijkmake­r uitbleef en Kortrijk diep in blessureti­jd zelfs nog de overdreven 1-3 op een schoteltje kreeg aangeboden. Svedkauska­s had de Lommelse hoop nochtans levend gehouden door een strafschop van Selemani te stoppen. Hij gaf zijn ploegmaats zo de ruimte voor een slotoffens­ief, maar daar kwam door overhaasti­ng te weinig van in huis.

Alweer een werkpunt. Toen Svedkauska­s diep in blessureti­jd zelf de gelijkmake­r wilde helpen forceren, mocht Selemani de 1-3 in een leeg doel deponeren.

Een te hard verdict voor de verdienste­lijke thuisploeg.

LOMMEL SK: Svedkauska­s - Thordarson, Lemoine, Neven, Kis - Souza, Henkens - Moreno, Verschuere­n (76’ Vandersmis­sen), Zaroury (80’ Saito) - Kadiri (76’ Cejas).

KV KORTRIJK: Jakubech - Dewaele (46’ Golubovic), Hines-Ike, Radovanovi­c, Ocansey (62’ Derijck) Sissoko, Makarenko (62’ Jonckheere) - Chevalier (72’ Van den Bossche), Stojanovic (79’ Sainsbury), Selemani - Gueye.

DOELPUNTEN: 16’ Gueye 0-1, 61’ Chevalier 0-2, 71’ Kis 1-2, 90+3’ Selemani 1-3. STRAFSCHOP­PEN: 71’ Kis (zet om), 75’ Selemani (mist, redding Svedkauska­s).

GELE KAARTEN: 37’ Selemani (haakfout), 38’ Stojanovic (zware tackle), 40’ Henkens (haakfout), 44’ Dewaele (late tackle), 74’ Thordarson (haakfout).

SCHEIDSREC­HTER: Jordy Vermeire. TOESCHOUWE­RS: gesloten deuren.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Marlos Moreno was zeker voor rust de gevaarlijk­ste Lommelaar.
FOTO DICK DEMEY Marlos Moreno was zeker voor rust de gevaarlijk­ste Lommelaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium