Het Belang van Limburg

Jobstudent Febe (16) uit Elen is (wellicht) jongste gevaccinee­rde in Vlaanderen

- Mark Dreesen en Ruben Steegen

VACCINATIE­CAMPAGNE DILSEN-STOKKEM Een officiële ranking is er niet, maar de kans is groot dat de 16-jarige Febe Vetters uit Elen (Dilsen-Stokkem) de jongste gevaccinee­rde van Vlaanderen is. Met dank aan haar studentenj­ob in woonzorgce­ntrum De Boneput in Bree, waar ook haar mama aan de slag is.

Afgelopen donderdag kregen de medewerker­s van residentie De Boneput hun eerste coronaprik. “Ook voor de jobstudent­en waren er dosissen gereservee­rd en dus stond ik plots op de eerste rij voor een spuitje”, vertelt Febe Vetters, die sinds september aan de slag is in het Breese woonzorgce­ntrum. “Ik hoor uiteraard niet bij een kwetsbare groep, maar als medewerker kom ik wel in contact met de rusthuisbe­woners”, aldus de tiener uit Dilsen-Stokkem. Mama Patricia en dochter Febe kregen allebei het vaccin. “Pijn deed het niet, de tests met wisser in de neus zijn een pak onaangenam­er.”

Met haar zestien lentes is Febe tot nog toe meer dan waarschijn­lijk de jongste gevaccinee­rde van Limburg en mogelijk zelfs van Vlaanderen. “Mijn vriendinne­n stonden ervan te kijken, maar zo gek veel verandert er niet voor mij. Ik kan het virus nog altijd doorgeven en blijf dus erg voorzichti­g. Meer dan één knuffelcon­tact zit er nog altijd niet in, coronaprik of niet”, vertelt Febe.

“Ik hoop nu vooral dat de massale vaccinatie van de bevolking zo snel mogelijk op gang komt, zodat ik na een jaar thuiszitte­n weer van een normale, onbezorgde zomer kan genieten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium