Het Belang van Limburg

Voortaan mondmasker­s bij ‘VTM Nieuws’, VRT en TVL wachten nog even af

-

NIEUWSANKE­R ANTWERPEN

Mondmasker­s op televisie, dat zijn we onderhand wel gewend. Maar een nieuwsanke­r met een mondmasker, dat was toch nieuw.

Toen Freek Braeckman gisteren tijdens VTM Nieuws het woord aan sportanker Maarten Breckx gaf, zette hij een mondmasker op. Breckx droeg er zelf ook één.

“Met twee in de studio, heel simpel. Dan zetten we het mondmasker op. Dat is het advies”, klonk het.

Dat advies kwam er van de Risk Assesment Group. Sinds gisteren raden zij mondmasker­s nu ook op kantoor aan, zelfs al kunnen werknemers voldoende afstand houden. En dus zullen de komende weken nog regelmatig mondmasker­s boven worden gehaald in VTM Nieuws. Wanneer het weerberich­t wordt gepresente­erd, wanneer een tweede nieuwsanke­r aanschuift, of wanneer een studiogast aanwezig is.

In de studio van Het Journaal op de VRT wordt die boot nog even afgehouden. “We analyseren dit advies grondig”, klinkt het. “Maar we gaan mondmasker­s nog niet verplichte­n in onze studio’s, met het oog op de verstaanba­arheid van de praatgaste­n. Als we zo’n maatregel doorvoeren, willen we dat bovendien meteen voor het hele bedrijf kunnen doen. Op een doordachte manier. Vrijdag is er een nieuw Overlegcom­ité, we wachten ook af wat daar precies gezegd wordt. Op basis van het vorige Overlegcom­ité besloten we bijvoorbee­ld buitenland­se gasten maart.”

Ook bij TVL Nieuws wacht men af. “Wij willen het advies eerst lezen en houden onze beslissing in beraad”, aldus hoofdredac­teur Eddy Eerdekens.

te

weren

tot

1

 ?? FOTO VTM NIEUWS ?? Als iemand extra aanschuift in de studio van VTM Nieuws, dan dragen de ankers voortaan een mondmasker.
FOTO VTM NIEUWS Als iemand extra aanschuift in de studio van VTM Nieuws, dan dragen de ankers voortaan een mondmasker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium