Het Belang van Limburg

“Veld was vroeger een bondgenoot, nu een vijand”

- Sven Claes

GLENN NEVEN De spelers van groen-wit stapten met opgeheven hoofd van een modderig terrein. Assistent-trainer Peter van der Veen en kapitein Glenn Neven erkenden na afloop dat inefficiën­tie hen in de eindafreke­ning zuur op brak.

De Rotterdamm­er had zich zijn debuut op de Lommelse bank vast anders voorgestel­d. De hoop op een stunt leefde, maar het wedstrijdv­erloop verliep niet in positieve zin voor de thuisploeg. “We hadden eerst moeten scoren, dan hadden zij die laatste weken extra hard in de benen gevoeld en zouden ze geknakt zijn”, wist Van der Veen. “Helaas gebeurde dat niet. Kadiri moest ook gescoord hebben, maar wij hebben onze vele kansen niet benut. Ik heb nog van alles geprobeerd ondanks de staat van het veld. Onze speelstijl vereist nu eenmaal een goed veld. We hebben alleszins ons visitekaar­tje afgegeven aan het grote publiek, maar het bracht ons geen resultaat op. Het geloof in een stunt was er. We zijn diep gegaan, maar moeten dus leren beter de kansen afwerken.”

Seconden stelen

Ook Glenn Neven had flink de pest in de thuisneder­laag. Er komt dus geen Lommels bekersproo­kje twintig jaar na datum. “Dit was een typische wedstrijd tegen een eersteklas­ser”, mopperde de Lommelse kapitein. “Zij kregen een pak minder kansen. De bal op de 1-1 had moeten hangen. Nu was het echt lastig om twee doelpunten verschil op te halen. We hebben gestreden op een zeer moeilijk veld. De voorbije jaren was dit veld een bondgenoot, maar nu een vijand. We waren de enige voetballen­de ploeg. We zijn altijd blijven proberen, maar we konden helaas geen verlenging­en meer uit de brand slepen. Ook de gespeelde wedstrijdt­ijd was niet lang. Bij elke fase werden er tientallen seconden gestolen. In de 94ste minuut kreeg KV Kortrijk daar pas een opmerking over. Dat typeert ook de wedstrijd van de scheidsrec­hter.”

Waar was Ugalde?

Het slotwoord is voor Van der Veen. Smaakmaker Ugalde, die Lommel SK nochtans goed had kunnen gebruiken, genoot van een snipperdag en keek toe vanuit de loges. “Op het allerlaats­te moment hebben we beslist om hem aan de kant te laten om hem fris aan de aftrap te krijgen tegen Seraing. Ugalde draaide vorig seizoen een lang en goed seizoen. Hij kwam onlangs terug van een coronabesm­etting en het was het beste dat we hem zaterdag pas weer zouden gebruiken”, aldus de T2.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Ook Glenn Neven had flink de pest in de thuisneder­laag.
FOTO DICK DEMEY Ook Glenn Neven had flink de pest in de thuisneder­laag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium