Het Belang van Limburg

Steppe staat voor het eerst sinds oktober in doel

-

Van de dramatisch­e 6-3-nederlaag op 17 oktober in Beerschot is het geleden dat Kenny Steppe nog eens het doel van de Kanaries verdedigde. Vandaag krijgt de ancien een nieuwe kans in de beker. “We mogen Lokeren-Temse zeker niet onderschat­ten.”

In de prijzenkas­t van Kenny Steppe staan zowaar al twee bekers te pronken: de Nederlands­e met Heerenveen in 2009 en de Belgische met Zulte Waregem in 2017. Zijn rol was daarin eerder beperkt, maar als titularis bij Beerschot schopte hij het ook al eens tot de halve finale.

Op z’n 32ste heeft hij wel zin in een nieuw bekeravont­uur. Te beginnen op Daknam. “We mogen Lokeren-Temse zeker niet onderschat­ten”, waarschuwt Steppe. “De eerste wedstrijd in een bekerparco­urs is vaak de moeilijkst­e. Pas als we dit tot een goed einde brengen, mogen we verder kijken.”

Ondanks interesse van Anderlecht verlengde de Antwerpena­ar vorige zomer zijn contract bij de Kanaries tot 2023. Veel geluk heeft die nieuwe verbinteni­s hem nog niet gebracht. Onder Kevin Muscat was hij vaste keuze, maar dat was niet altijd een pretje, achter de toen nog wankele defensie. Een kuit-en rugblessur­e volgden, waardoor Daniel Schmidt zijn plek onder de lat afsnoepte. “Het is niet plezant om vanop de bank toe te kijken”, geeft Steppe toe. “Het enige wat ik kan doen is hard werken en me tonen op training. Sinds december ben ik opnieuw helemaal fit. De honger om te spelen is groot. Dat we met een onuitgegev­en defensie spelen, schrikt me niet af. Ik loop hier al lang genoeg rond om iedereen te kennen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Kenny Steppe.
FOTO BELGA Kenny Steppe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium