Het Belang van Limburg

Belgen houden EK in vizier na “een topstage”

Onder het toeziend oog van trouwe fan Roberto Martinez boekten de Futsal Red Devils dinsdag een logische zege tegen Montenegro. Ahmed Sababti en co houden zo het EK 2022 in Nederland in het vizier en sluiten de twaalfdaag­se stage af met een goed gevoel.

- Jo Trekels

Opnieuw twee gouwgenote­n op het wedstrijdb­lad in Luik. Bram Meyers verving op de bank Dries Vrancken. Doelman voor doelman, Limburger voor Limburger. Joren Paulus mocht in de slotfase nog een minuut meepikken. Geen hoofdrolle­n. Die waren weggelegd voor de Antwerpse drietand Dilliën-EttalakiSa­babti. Samen goed voor vier goals en vier assists. Zes van die acht sleutelact­ies bewaarden ze voor na de pauze, toen België de krappe 2-1 uitbouwde.

Niet dat de eerste helft niet deugde. Na snelle goals van Rahou en Sababti sloop er alleen wat genoegzaam­heid in. Zo kon een matig Montenegro aansluiten. “We hadden het even moeilijk”, analyseerd­e Carmelo Nieddu. “Als je dan wat competitie­ritme mist, denk je als speler misschien snel terug aan de match tegen de Finnen, waar we 3-1 weggaven. Maar aan de rust heeft Karim Bachar wat een veelzijdig­e trainer! - gevraagd de draad weer op te pikken, lef te tonen en geduld te hebben. Dat hebben de jongens fantastisc­h opgepikt. Met deze vier op zes mogen we terugblikk­en op een topstage. We hebben hier twaalf dagen in moeilijke covidomsta­ndigheden superprofe­ssioneel gewerkt en de basis gelegd voor iets moois.”

Begin maart volgen uitduels bij Montenegro en groepsfavo­riet Italië, dat Finland versloeg met 7-4. “Het is nog vroeg om hierop vooruit te blikken”, besloot de Limburgse assistent.

“Vijf jongens doen ritme op in het buitenland. Lucas in Frankrijk en Leo, Rahou, Dilliën en Ghislandi vonden onderdak in Italië. Dat is een goede zaak, maar we willen de andere jongens ook iets aanbieden.”

BELGIË: Idrissi, Rahou, Reda Dahbi, Adnane, Leo, Ahmed Sababti, Dilliën, Lucas Diniz, Abdelhakim Sababti, Ghislandi, Ettalaki, El Fakiri, Paulus, Meyers.

DOELPUNTEN: 2’ Rahou 1-0, 6’ Sababti 2-0, 20’ Corocovic 2-1, 24’ Leo 3-1, 28’ Dilliën 4-1, 29’ Dilliën 5-1, 33’ Mugosa 5-2, 38’ Ettalaki 6-2.

GELE KAART: Corocovic.

UITSLAGEN GROEP 7 Italië-Finland 7-4 België-Montenegro 6-2 STAND

1 Italië 2 2 0 0 10 4 6 6

2 België 2 1 1 0 9 5 4 4

3 Finland 2 0 1 1 7 10 -3 1 4 Montenegro 2 0 0 2 2 9 -7 0

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Futsal Red Devil Adnane passeert Corovic.
FOTO PATRICK SMETS Futsal Red Devil Adnane passeert Corovic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium