Het Belang van Limburg

Knip in Genkerbaan dwarsboomt joyriders en sluipverke­er

- Johnny Geurts

Om het sluipverke­er op de Genkerbaan in Munsterbil­zen aan banden te leggen, zal de straat ‘geknipt’ worden na het laatste huis richting Taunusweg. De buurt heeft al jaren last van hardrijder­s en joyriders.

Een groot deel van de verkeersdr­ukte op de Genkerbaan in Munsterbil­zen wordt door de buurtbewon­ers bestempeld als sterke hinder, vooral het sluipverke­er zorgt voor gevaarlijk­e situaties. “Er komen in deze smalle straat steeds meer auto’s met hoge snelheden doorgesche­urd. De straat ligt tussen de drukke Taunusweg en diverse verbinding­swegen naar Munsterbil­zen en omstreken”, klinkt het in de buurt.

Ook bij de stad Bilzen is de toestand bekend. Burgemeest­er Johan Sauwens (ToB): “We constatere­n op de Genkerbaan regelmatig hoge snelheden. ’s Avonds en in het weekend door joyriders die komen van bij Bruno aan de overzijde van de Taunusweg. Via deze sluiproute proberen ze politiecon­troles te ontlopen. Maar ook het sluipverke­er is hier een probleem. Daarom zal de straat nu geknipt worden na het laatste huis richting Taunusweg. De maatregel werd besproken met de bewoners en zij waren unaniem akkoord.” Door paaltjes te plaatsen wordt sluipverke­er via deze route onmogelijk. Sauwens: “Ook zullen de snelheden drastisch naar omlaag gaan. De omgeving zal zo veiliger zijn voor iedereen, en voor kinderen in het bijzonder. Fietsers en voetganger­s kunnen uiteraard wel nog passeren.”

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Halverwege de Genkerbaan, waar de eerste huizen staan, zal de straat worden geknipt.
FOTO JOHNNY GEURTS Halverwege de Genkerbaan, waar de eerste huizen staan, zal de straat worden geknipt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium