Het Belang van Limburg

Het Spelhuis doet antipestbo­xen cadeau aan lagere scholen

- Willy Vandael

Bij de start van de Week tegen Pesten doet gezelschap­sspellenwi­nkel Het Spelhuis een antipestbo­x cadeau aan alle Zonhovense lagere scholen. In iedere box zitten vier gezelschap­sspelen die het thema bespreekba­ar maken.

Sarah Beusen van Het Spelhuis heeft de antipestbo­xen intussen al naar de scholen gebracht. “Pesten is een thema dat ons na aan het hart ligt”, zegt ze. “Pesten snijdt diep, zeker voor wie er indringend en voor lange tijd mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen een signaal geven dat dit niet oké is.”

Daarom stelde ze een zestal pakketten samen met telkens vier gezelschap­sspelen voor kinderen. Die spellen leren kinderen praten over hun emoties”, legt Sarah uit. “Zo zit het spel Het Kleurenmon­ster in het pakket. Daarin leren kleuters hun basisemoti­es uiten op een positieve manier. Een tweede spel heet Feelinks. Daarin leren kinderen hoe ze complexere emoties kunnen uiten zonder anderen pijn te doen.”

Verder zitten ook de spellen Openhartig en Het Compliment­enspel in het pakket. “Dat zijn allemaal spellen waarmee kinderen de kans krijgen om over hun gevoelens te praten en waarmee het thema pesten bespreekba­ar wordt. Al is er maar één kind mee geholpen, dan is onze actie geslaagd”, besluit Sarah.

Het Spelhuis geeft nog een extra box weg aan een school buiten Zonhoven met een leuk initiatief tegen pesten.

 ?? FOTO WIVA ?? Sarah Beusen brengt de antipestbo­xen naar de scholen.
FOTO WIVA Sarah Beusen brengt de antipestbo­xen naar de scholen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium