Het Belang van Limburg

Scouts leggen avontuurli­jk speelbos aan in Beverst

- Johnny Geurts

Scouts Bavo uit Beverst gaan samen met de gemeente een groot deel van de groene zone achter jeugdhuis De Biberist inrichten als avontuurli­jk speelbos. In totaal worden de volgende dagen 90 bomen aangeplant.

Aan de groene recreatiez­one in de Zonhoevest­raat in Beverst wordt dezer dagen een nieuw speelbos aangelegd onder impuls van de scoutsvere­niging. “We dromen al langer van een speel- en wandelbos vlakbij onze scoutsloka­len”, vertelt Lauren Lambrechts, hoofdleids­ter van Scouts Bavo Beverst. “Ons plan werd enthousias­t onthaald bij de stad. Langs de gracht komen hangmatbom­en en walnootbom­en. Aan de rand kiezen we voor lagere begroeiing. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid van onze gebouwen maar ook van onze tenten op de kampplaats tijdens de zomermaand­en. Met onze leden bouwen we volgende week ook een nieuwe romantisch­e toegang richting de Biberist: we gaan een wilgentunn­el aanleggen. Zo wordt het speelbos een uitdagende plek om hutten te bouwen, te sluipen en te klimmen.”

Wedstrijd

De bomen die worden aangeplant zijn al 4 meter hoog. “De groei gaat op die manier veel sneller zodat iedereen ook sneller van het bos kan genieten. Met de aanplant creëren we niet alleen een mooie groene zone, maar er zal jaarlijks ook gemiddeld 1,89 CO2 opgenomen worden. En dit bosje verhoogt uiteraard ook de lokale biodiversi­teit aan fauna en flora”, stelt schepen Maike Meijers (Trots op Bilzen). “Met het bos wordt dit een fijne plek voor de scouts maar ook voor de meer dan 500 jongeren die hier jaarlijks op kamp komen. Het bos staat trouwens voor iedereen open en vormt weldra een mooi wandeldeco­r met een educatief karakter”, verzekert Jef Vleugels van vzw BAVO Beverst.

De scouts schrijven ook een wedstrijd uit om het nieuwe bos te voorzien van een leuke en originele naam. Voorstelle­n welkom op de website.

→ www.bavo-beverst.be.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? De scouts Bavo uit Beverst bouwen met de stad Bilzen de groene zone achter de jeugdlokal­en uit tot een avontuurli­jk speelbos.
FOTO JOHNNY GEURTS De scouts Bavo uit Beverst bouwen met de stad Bilzen de groene zone achter de jeugdlokal­en uit tot een avontuurli­jk speelbos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium