Het Belang van Limburg

Marilyn Manson ontslagen na “jarenlang misbruik”

-

Verschille­nde vrouwen beschuldig­en zanger Marilyn Manson (52) van misbruik en intimidati­e. Onder meer Westworld-actrice Evan Rachel Wood (33), ex-verloofde van de Amerikaans­e ‘shockrocke­r’, zegt dat ze het slachtoffe­r was van jarenlang psychisch en fysiek misbruik. “Ik werd gebrainwas­ht en tot onderwerpi­ng gemanipule­erd.”

Wood had eerder al getuigd hoe ze jarenlang werd misbruikt en verkracht, maar hield de naam van de dader stil. Begin deze week trad ze met vier andere vrouwen toch naar voren. Ze hadden allen relaties met Manson en beschuldig­den de rockster van manipulati­e, intimidati­e, mishandeli­ng en bedreiging­en. Eén van de slachtoffe­rs beweerde meermaals te zijn verkracht. In 2018 werd al eens aangifte tegen Manson gedaan over seksuele misdrijven die zouden dateren uit 2011. De platenfirm­a van Manson heeft intussen de samenwerki­ng met onmiddelli­jke ingang stopgezet. De zanger, bekend om zijn provocatie­ve gedrag op en naast het podium, ontkent de beschuldig­ingen. Hij noemt ze “verdraaiin­gen van de realiteit” en zegt dat de relaties telkens gebeurden “met toestemmin­g en met gelijkgest­emde partners”.

“Mijn kunst en mijn levensstij­l zijn altijd magneten voor controvers­e geweest. Maar de aantijging­en kloppen niet.” In ons land trad Manson al geregeld op tijdens Graspop. Ook dit jaar staat hij op de affiche van het metalfesti­val.

 ?? FOTO RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP ??
FOTO RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium