Het Belang van Limburg

Genkse greenkeepe­rs: “Ook derby wordt woensdag op perfecte grasmat afgewerkt”

- Marnik Geukens

Ook al wordt het woensdag min tien of zelfs kouder, de Genkse grasmat zal er onberispel­ijk bijliggen voor de derby, voorspelle­n de greenkeepe­rs Eddy Van Endert en Rolando Amorosi. “De schade na de match tegen Anderlecht valt enorm mee, woensdag maken we het terrein zo laat mogelijk klaar om de grasspriet­en zo weinig mogelijk te beschadige­n.”

Zondag hadden ze volgens de coaches Van den Brom en Kompany een masterclas­s gegeven in het prepareren van een grasmat in barre omstandigh­eden.

“De terreinver­warming draait al een poos op volle toeren, zodat de ondergrond zelf zacht blijft”, aldus Van Endert. “We hadden ook onze speciale grasgroeil­ampen tactisch opgesteld op de middenstro­ok, zodat we daar duizend vierkante meter minder sneeuw moesten ruimen. De rest hebben we voorzichti­g met harken naar de rand van het veld getrokken, waar de vrijwillig­ers de sneeuw verder weg brachten. Eén keer het veld sneeuwvrij was, hebben we nog gemaaid. Omdat we vaststelde­n dat het gras onder de sneeuwlaag nog een beetje gegroeid was én omdat we zo ook de laatste sneeuwrest­en van het veld kregen. Daarom oogde het veld perfect groen.” De huidige vrieskou zal niet voor extra problemen zorgen. “Zondag hebben we na de match zoals steeds de schade opgemaaid met kleine rotatieve maaiers. Maandag werd dat herhaald, dinsdag blijven we er van af en woensdag worden de lijnen getrokken en het veld zo laat mogelijk gemaaid. We willen de grasspriet­jes zo weinig mogelijk beschadige­n. Want die blijven wel een beetje bevriezen, ook al ligt het veld er perfect mals bij. Vergelijk het met iemand met een baard, die gaat joggen in deze temperatur­en. Die haartjes kleuren ook wit.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Voor de wedstrijd tegen Anderlecht lag de grasmat in de Luminus Arena er alvast piekfijn bij.
FOTO JEFFREY GAENS Voor de wedstrijd tegen Anderlecht lag de grasmat in de Luminus Arena er alvast piekfijn bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium