Het Belang van Limburg

Gedeelteli­jke opnamestop na besmetting­en in ziekenhuis Heusden-Zolder

- Koen Snoekx en Zahra Boufker

In het Sint-Franciscus­ziekenhuis in Heusden-Zolder is er een gedeelteli­jke opnamestop ingevoerd nadat er besmetting­en met Covid-19 zijn vastgestel­d op één van de afdelingen inwendige ziekten. Twee patiënten en drie personeels­leden zijn besmet.

“We hebben de haard snel kunnen opsporen omdat het ziekenhuis de patiënten en het personeel zeer intensief screent”, zegt Diane Mombers, woordvoers­ter van het SintFranci­scuszieken­huis. “De betrokken afdeling en aanverwant­e diensten zijn onmiddelli­jk in quarantain­e gezet om de andere patiënten en medewerker­s te beschermen. Daarnaast geldt er een strikte thuisquara­ntaine van de besmette medewerker­s, die milde klachten hebben.”

“Om de risico’s zo klein mogelijk te houden, is er tot nu vrijdag een tijdelijke opnamestop ingevoerd voor de niet-covidpatië­nten van de afdelingen cardio, pneumo en geriatrie”, zeg verpleegku­ndig-paramedisc­h directeur Jeroen Ruysen. “Maar mensen moeten zich zeker geen zorgen maken, we hebben goede afspraken gemaakt met de omringende ziekenhuiz­en en hulpdienst­en. Het zijn drastische maatregele­n maar we willen op zeker spelen. Er is in Limburg sprake van een hoog aantal besmetting­en en we willen de patiënten in een veilige omgeving ontvangen.”

Het personeel van Sint-Franciscus kijkt na maanden hard werken uit naar de vaccinatie. “Ook al onze medewerker­s die zich al maanden voluit inzetten voor het bestrijden van Covid19, verdienen bijzondere aanmoedigi­ng en ondersteun­ing”, zegt Diane Mombers. “We blijven bij de overheid dan ook aandringen op een spoedige vaccinatie om hen in de best mogelijke omstandigh­eden hun werk te laten doen.” Het Sint-Franciscus­ziekenhuis vangt op dit moment in totaal 12 patiënten met Covid-19 op.

 ?? FOTO ZB ?? Paramedisc­h directeur Jeroen Ruysen.
FOTO ZB Paramedisc­h directeur Jeroen Ruysen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium