Het Belang van Limburg

“Oma zou trots op me zijn”

Zodra de niet-medische contactber­oepen op 1 maart weer mogen starten, zal Yanne Schuurmans (27) haar nieuwe schoonheid­ssalon in gebruik kunnen nemen. Na een moeilijk jaar, waarin haar oma overleed, ziet ze de toekomst weer rooskleuri­g. Ook letterlijk…

- HAMONT-ACHEL Thomas Jansen

Voor het coronaviru­s de wereld in z’n greep kreeg, ging er geen dag voorbij of Yanne Schuurmans uit Hamont-Achel passeerde bij haar 94-jarige oma en 95-jarige opa. “Behalve op zondag”, zegt de schoonheid­sspecialis­te en zaakvoerde­r van Beauty Boutique Yanne. “Maar elke weekdag ging ik ’s morgens voor negen uur langs voor een tasje koffie, samen met een tante. Daarna ging ik aan het werk. Zaterdag werkte ik niet, maar dan ging ik in de namiddag langs. Ze woonden nog samen in een servicefla­t en trokken aardig hun plan.”

Laatste tasje koffie

Aan die bezoekjes kwam in maart vorig jaar abrupt een einde door het coronaviru­s. Niemand die toen kon vermoeden dat Yanne het laatste tasje koffie met haar oma al gedronken had. “Eerst mocht ik niet meer op bezoek, midden april raakten oma en opa besmet met het virus. Ze hebben allebei in het ziekenhuis gelegen. Opa is erdoor geraakt, maar oma is na één week overleden. Ze waren net geen zeventig jaar getrouwd. We hadden nog een feest gepland voor hun platina huwelijk, maar het heeft niet mogen zijn. Opa is daarna naar een rusthuis getrokken. Ook met hem heb ik een heel goede band, al ben ik door een corona-uitbraak al enkele weken niet meer op bezoek mogen gaan.”

Het verlies van haar oma viel Yanne bijzonder zwaar. Op de koop toe was haar schoonheid­ssalon gesloten door de eerste lockdown. “Ik heb toen een gedichtje over m’n verdriet geschreven en gepost op sociale media”, zegt Yanne. “Daar kreeg ik veel lieve reacties op van klanten. Dat heeft me veel deugd gedaan.”

Alles roze

Ondertusse­n zit ook de tweede verplichte sluiting er voor de nietmedisc­he contactber­oepen bijna op. Op 1 maart mogen ze de deuren weer openen. Voor Yanne zullen dat in ieder geval nieuwe deuren zijn. Ondanks de onzekere tijden keek ze vooruit en liet ze in haar tuin een volledig nieuw schoonheid­ssalon plaatsen. Wat vooral opvalt, is dat binnenin alles roze is. Van de stoelen tot de lades, van het zeeppompje tot de wanddecora­tie. “Ik wou eens iets specialers”, lacht Yanne. “De klanten moeten zich meteen goed voelen als ze binnenkome­n, alsof ze op een roze wolk stappen.” De interesse lijkt alvast gewekt, want de eerste twee weken van maart zitten nu al vol in Yannes agenda. “Ik kijk er echt naar uit om aan de slag te gaan. Het salon betekent voor mij ook een nieuwe start. Het was een moeilijke periode, maar ik ben niet bij de pakken blijven zitten. Het is jammer dat mijn oma het niet meer kan meemaken, maar ik denk wel dat ze heel trots zou zijn op mij.”

“Het salon betekent voor mij ook een

nieuwe start”

Yanne Schuurmans

Beauty Boutique Yanne

 ?? FOTO BEN KWANTEN PHOTOGRAPH­Y ?? Yanne Schuurmans in haar nieuwe schoonheid­ssalon, waar alles roze kleurt. “Het is jammer dat mijn oma het niet meer kan meemaken, maar ik denk wel dat ze heel trots zou zijn op mij.”
FOTO BEN KWANTEN PHOTOGRAPH­Y Yanne Schuurmans in haar nieuwe schoonheid­ssalon, waar alles roze kleurt. “Het is jammer dat mijn oma het niet meer kan meemaken, maar ik denk wel dat ze heel trots zou zijn op mij.”
 ?? FOTO RR ?? “Opa en oma hebben allebei in het ziekenhuis gelegen”, vertelt Yanne. “Opa is erdoor geraakt, maar oma is na één week overleden. Ze waren net geen zeventig jaar getrouwd.”
FOTO RR “Opa en oma hebben allebei in het ziekenhuis gelegen”, vertelt Yanne. “Opa is erdoor geraakt, maar oma is na één week overleden. Ze waren net geen zeventig jaar getrouwd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium