Het Belang van Limburg

Twintig extra jobs bij Atlas Copco

- Dominiek Claes

Bij het Europees distributi­ecentrum van Atlas Copco, beter bekend als Power Tools in Hoeselt, komen er twintig jobs bij. Aanleiding is de verhuizing van de logistiek van de vacuümpomp­en van het merk Edwards van Tsjechië naar Hoeselt.

De Zweedse internatio­nale machinefab­rikant Atlas Copco maakte in 2013 het voornemen bekend om de Britse producent van vacuümpomp­en Edwards over te nemen. De overname werd in 2014 afgerond. Atlas Copco besliste onlangs om ook de logistiek van de vacuümtech­nologie van Edwards over te hevelen van Tsjechië naar het zijn Europees distributi­ecentrum in Hoeselt. Door die activiteit­en uit het lage loonland Tsjechië weg te halen, doet Atlas Copco een eerder tegengeste­lde zet. “Dat heeft met drie factoren te maken”, zegt general manager Kurt Andries van Power Tools Distributi­on in Hoeselt. “Onze Hoeseltse vestiging wordt binnen de groep Atlas Copco al vele jaren erkend als interne logistieke hub. Dat heeft het vooral te danken aan de centrale ligging in Europa. Bovendien hebben we hier de logistieke knowhow en expertise in huis. Doorslagge­vend is ongetwijfe­ld de ‘we can do it’-mentalitei­t in Hoeselt geweest. De grootste uitdaging wordt wellicht het vinden van de juiste mensen. Het lijkt of de arbeidsmar­kt door corona nog altijd vastgevror­en zit.”

Niet enkel voor Hoeselt, maar ook voor zijn sites in Wilrijk en Overijse is Atlas Copco op zoek naar extra medewerker­s, 130 in totaal. Het is de tweede grote aanwerving­sronde in zes maanden tijd. “We zien opnieuw positieve signalen in de markt en willen klaar zijn om daarop in te spelen”, aldus Alex Bongaerts, manager van Atlas Copco in België.

 ?? FOTO TP ?? Bij het distributi­ecentrum in Hoeselt - hier in pre-coronatijd­en werken 210 mensen.
FOTO TP Bij het distributi­ecentrum in Hoeselt - hier in pre-coronatijd­en werken 210 mensen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium