Het Belang van Limburg

Genk oefent indoor, Maes kort laatste training in

-

Het winterweer beïnvloedd­e in beide kampen de voorbereid­ing op de derby. John van den Brom koos voor een indoortrai­ning op kunstgras, Peter Maes kortte zijn training in.

“In deze weersomsta­ndigheden was het niet evident om te trainen zoals ik dat wilde”, aldus Maes. “Dinsdag was het veld niet goed bespeelbaa­r om tactisch te werken en accenten te leggen. Dan kan het gebeuren dat je aan zo’n training geen goed gevoel overhoudt. Daarom oefenden we korter en minder intensief. Maandag werd er wel anderhalf uur heel scherp getraind. Ik heb daarvoor niets moeten doen, dat kwam volledig van de spelers zelf. Daaraan zag ik dat de match in Oostende toch iets heeft teweeggebr­acht. Qua mentalitei­t zit het dus goed.”

Van den Brom probeerde scherpte te creëren via korte wedstrijdj­es drie tegen drie. “Dat kan je doen op het kunstgras in onze hal. Ik zag zoals steeds veel scherpte, daar kan ik nooit over klagen. In die partijtjes doet iedereen er alles aan om te winnen, die scherpte moeten we ook naar moeilijker­e omstandigh­eden in een wedstrijd overbrenge­n.”

Van den Brom en zijn staf brainstorm­den ook over de manier waarop de bankzitter­s de kou moeten trotseren. Door de coronamaat­regelen zitten zij in de tribune in plaats van op de verwarmde reserveban­k. “Ook in de tribune zijn verwarmde plaatsen. In principe te hoog en te ver van het veld af. Toch proberen we daar in deze extreme omstandigh­eden een mouw aan te passen.”

 ?? FOTO RR ?? De trainingsh­al van KRC Genk.
FOTO RR De trainingsh­al van KRC Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium