Het Belang van Limburg

In beker lukt het wel voor Cercle

-

Als het niet lukt in de competitie, dan maar in de beker, moeten ze denken bij Cercle Brugge. Na OH Leuven schakelde de voorlaatst­e in de Jupiler Pro League met een veredelde B-ploeg ook KV Oostende uit.

De kustploeg kwam nochtans op voorsprong via Bätzner, maar Deman, Denkey en Ugbo zetten de scheve situatie recht. “Dit kan alleen maar goed zijn voor het vertrouwen”, besefte Cercle-coach Yves Vanderhaeg­he na afloop. “Ik had de jongens gevraagd om ook eens vooruit te pressen en de meesten deden dat al prima. Sommigen twijfelen nog, maar we proberen die ook nog mee te krijgen in ons verhaal.” Zondag komt Anderlecht op bezoek, alles is nog mogelijk. De bekercampa­gne levert het bewijs. Maar bij Cercle huiveren ze wel voor het scenario van 2013. Het haalde toen zelfs de bekerfinal­e tegen Genk, maar speelde drie dagen later wel play-off 3. Dit risico willen ze liever niet meer lopen in Brugge en Monaco. Oostende-coach Alexander Blessin legde zich makkelijk neer bij de nederlaag. “Deze uitschakel­ing is geen ramp voor ons. Geen Engelse weken meer en eindelijk een normaal programma. Ik kan hier wel mee leven”, verraste de Duitser, die zaterdagav­ond KRC Genk partij geeft.

CERCLE BRUGGE: Bruzzese, Biancone, Bates, Pavlovic, Velkovski, Kanouté, Deuro, Hoggas, Lopes, Deman, Denkey

OOSTENDE: Hubert, Capon, Tanghe, Theate, Bataille, D’Haese, D’Arpino, Bätzner, Hjulsager, Kvasina, Gueye

VERVANGING­EN: 46’ Gueye door Sakala, 61’ Bätzner door Marquet, en D’Arpino door Vandendrie­ssche, 62’ Deuro door Van Der Bruggen, 69’ Tanghe door Thiam, 77’ Deman door Somers en Kanouté door Vanhoutte, 87’ Denkey door Ugbo

DOELPUNTEN: 30’ Bätzner 0-1, 33’ Deman 1-1, 62’ Denkey 2-1, 88’ Ugbo 3-1

GELE KAARTEN: 35’ Deman

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium