Het Belang van Limburg

Wynants’ eerste koers is meteen de Omloop

- Rob Rodiers

WIELRENNEN JUMBO-VISMA Maarten Wynants’ (38) zeventiend­e en laatste profseizoe­n belooft zich af te tekenen als kort maar krachtig. Na het bereiken van de velodroom in Roubaix (op 11 april) zwaait de Helchteren­aar definitief af. En starten? Dat doet de luitenant van Jumbo-Visma pas op 27 februari.

“Door omstandigh­eden”, legt de rechterhan­d van Wout van Aert uit, vanuit zijn Spaanse trainingso­ord Benissa. “Oorspronke­lijk was het de bedoeling dat ik mijn laatste maanden als profrenner zou aansnijden in de Ronde van de Algarve, voorzien van 17 tot 21 februari. Maar gezien de ontwikkeli­ng van de pandemie in Portugal hebben de organisato­ren een nieuwe datum geprikt begin mei. Het is niet anders.” Jumbo-Visma is een team met een eigen visie. De Nederlands­e WorldTour-formatie last met de regelmaat van een klok trainingss­tages in en koerst bij de aanhef slechts met mondjesmaa­t. Een keuze die de ploeg dit jaar voor een voldongen feit stelde. “Klopt, uitwijken naar een andere rittenkoer­s was plots niet meer evident omdat quasi alle beschikbar­e startbewij­zen bleken ingevuld”, merkte ook Wynants. “Nu, je mag dat ook niet dramatiser­en. Je moet trouw blijven aan je tactiek en met vertrouwen toewerken naar de toekomst. Algarve valt weg, maar voor het overige verandert er niets aan mijn programma.”

Een lijst van koersen die er als volgt uitziet...

“Mijn eerste koers is meteen de Omloop Het Nieuwsblad. Nadien trekken we met de klassieke kern voor een tijdje op hoogtestag­e. Hernemen doe ik in de Driedaagse Brugge-De Panne en vervolgens start ik in iedere eendagskoe­rs (E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, nvdr) tot en met Parijs-Roubaix.”

Na Roubaix wisselt Wynants het kromme stuur in voor het ronde van de ploegleide­rswagen van Jumbo-Visma.

 ?? GMAX AGENCY
FOTO GOYVAERTS/ ?? Maarten Wynants.
GMAX AGENCY FOTO GOYVAERTS/ Maarten Wynants.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium