Het Belang van Limburg

Mobiel team voor vaccinatie bedlegerig­en

-

GEMEENTERA­AD BORGLOON

Geld voor ’t Vincentje:

N-VA kopman Wim Lambrechts voelt zich niet goed bij het feit dat het gemeentebe­stuur 8.100 euro uitgeeft aan het personeel voor het gemiste nieuwjaars­feest en “amper 500 euro per jaar” aan Sint-Vincentius. Ook Marilou Vanmuysen (CD&V) vindt die 500 euro eerder een symbolisch­e geste. “Het bedrag staat haaks op de realiteit, met name de crisis waar wij nu door gaan.” Danny Deneuker (sp.a) wijst erop dat er in het verleden ernstige inspanning­en zijn geleverd in de strijd tegen armoede, bijvoorbee­ld als het

Meerderhei­d: Open Vld/Stroop (9), sp.a (8) Oppositie: CD&V (2), N-VA (2)

over huurprijze­n gaat. Deneuker: “Het cliënteel dat bij ’t Vincentje terecht komt, wordt door ons ook gesteund via de sociale dienst.”. Burgemeest­er Awouters vult aan: “Het gaat hier enkel om een compensati­e die zij gevraagd hadden. Er zijn enkele maanden geleden voor tienduizen­den euro’s goedgekeur­d ter bestrijdin­g van armoede.”

Mobiel team vaccineert:

Er komt een mobiel team voor de vaccinatie van bedlegerig­en, op basis van de lijst van de huisdokter­s. Op Vlaams niveau of op gemeenteli­jk niveau zal er een ophaaldien­st georganise­erd worden voor inwoners die zich wel kunnen verplaatse­n maar bijvoorbee­ld geen eigen vervoer hebben, zoals alleenstaa­nde hoogbejaar­den. Er wordt gedacht aan een ophaaldien­st per taxi, een belbus, of het openbaar vervoer.

Vragen bij hondenwei: “Waarom moet er per se in het mooie landelijke Kerniel een hondenwei ingeplant worden?”, vraagt Marie Berthe Leunen (N-VA) zich af. Schepen Jeroen Bellings (Open Vld/Stroop) antwoordt: “Er is al vele jaren vraag naar een hondewei in onze regio. Vroeger was dat stukje in Kerniel een paardenwei. Het ligt langs een wandelrout­e, wat ideaal is. In overleg met Regionaal Landschap zullen we de wei op een zo natuurlijk mogelijk wijze inrichten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium