Het Belang van Limburg

Ex-voetballer opent nieuwe barbiersza­ak: “Ik heb mezelf leren knippen”

-

LUMMABARBE­RS LUMMEN

Charlie Ickmans (26) was een getalentee­rd voetballer en schopte zelfs tot bij Racing Genk. Maar een profcarriè­re zat er niet in, en dus richtte de jonge Lummenaar zich op zijn tweede passie: zijn haar. Zaterdag opent hij zijn allernieuw­ste zaak Lummabarbe­rs.

Heel wat kappers zaten de jongste maanden letterlijk met de handen in het haar. Voor ‘nieuwkomer’ Charlie Ickmans was het allemaal nog moeilijker, omdat hij pas anderhalf jaar geleden Charlie’s Barber Room had geopend.

“Ik heb er altijd van gedroomd om profvoetba­ller te worden. Maar ook mijn haar moest altijd in orde zijn. School en feesten interessee­rden me niet. Ik voetbalde tot mijn 18de bij Racing Genk, ik speelde bij de nationale ploeg en nam bij de U16 deel aan het Europese kampioensc­hap in Slovakije, maar afgelopen seizoen ben ik definitief gestopt met voetballen.” Charlie stak daarop al zijn energie in mijn tweede passie. “Ik bekeek filmpjes op YouTube en leerde mezelf knippen. Daarna oefende ik op vrienden. Dat deed ik twee jaar lang dag en nacht. Anderhalf jaar geleden opende ik mijn zaak Charlie’s Barber Room in een huurpand aan de Ringlaan. Daarna ging het heel hard, en dus besloot ik om een eigen pand te kopen in de Dorpsstraa­t 3 in het centrum van Lummen.” Bedoeling was om tegen de zomer de deuren te openen, maar corona besliste daar anders over. “Dat was een anticlimax, want mijn agenda stond elke dag vol. Net als alle kappers moest ik op 1 november een tweede keer de deuren sluiten. Dat was heel erg moeilijk. Maar een voordeel was wel dat ik nu aan de verbouwing­en kon meehelpen. Profession­eel graffitiku­nstenaar Ken Horemans uit Geel zorgde ervoor dat mijn plafond een kunstige look kreeg. Met Lummabarbe­rs koos ik ook voor een commerciël­ere naam, want ik heb de ambitie om uit te breiden.”

→ www.lummabarbe­rs.be, 013/66.66.43

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Barbier Charlie Ickmans opent zaterdag zijn nieuwe zaak.
FOTO KOEN LUTS Barbier Charlie Ickmans opent zaterdag zijn nieuwe zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium