Het Belang van Limburg

Zaakvoerst­er La Bottega praat met koningin Mathilde over toekomst modesector

-

MODE

BRUSSEL

Geert Houben Karine Valy, zaakvoerst­er van boetiek La Bottega in Hasselt, heeft dinsdag anderhalf uur met Koningin Mathilde gesproken. “En ja, ik heb de koningin uitgenodig­d voor een dagje Hasselt.”

Het was bij handelsfed­eratie Comeos in Brussel dat Karine Valy in gesprek ging met Mathilde tijdens een rondetafel over de kledingsec­tor. Naast de koningin schoven onder meer nog vertegenwo­ordigers van C&A, Decathlon, Lola Liza en Bel & Bo mee aan tafel. “Het was voor mijn een hele eer om als kleine retailer aanwezig te zijn”, glundert Valy. “Geen idee hoe ze bij mij zijn uitgekomen. Misschien omdat we met La Bottega wat boven het maaiveld uitsteken. Ik beschouw het als een compliment voor de winkelstad die Hasselt is.”

Duurzaam

Anderhalf uur lang luisterde de koningin naar de verzuchtin­gen van de vertegenwo­ordigers van de modesector. “Ze was heel geïnteress­eerd en goed geïnformee­rd. De koningin toonde zich ook heel bezorgd om het welzijn van de medewerker­s. Ze weet dat iedereen met angst zit, dat de winkels minder vlot draaien en de omzet naar beneden gaat”, beschrijft Karine Valy. De zaakvoerst­er wees de koningin ook op het belang van Belgische merken. “Het beleid zou daar wat meer op moeten inspelen. Lokale producten en merken moeten meer kansen krijgen. De overheid zou de consument moeten bewustmake­n dat zulke zaken weliswaar meer kosten, maar dat ze ook duurzamer zijn, want ze komen van hier en zorgen voor werkgelege­nheid.”

Uitnodigin­g

Koningin Mathilde was zichtbaar geïnteress­eerd in de handel en wandel van La Bottega. Toch zakte de koningin nog niet naar de Paardsdeme­rstraat af voor een nieuw paar Birkenstoc­ks. “Nog niemand van de koninklijk­e familie. Ik heb wel een box met Belgische kledingpro­ducten en informatie over het Modemuseum en Z33 samengeste­ld. Daarbij zat ook een uitnodigin­g voor een dagje Hasselt. Door de coronamaat­regelen heeft ze het niet meteen kunnen bekijken. Maar ik hoop dat ze de uitnodigin­g zal aanvaarden”, besluit Karine Valy.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Karine Valy van La Bottega had voor de koningin een box meegenomen met Belgische kleding en info over het Hasseltse Modemuseum en Z33.
FOTO ISOPIX Karine Valy van La Bottega had voor de koningin een box meegenomen met Belgische kleding en info over het Hasseltse Modemuseum en Z33.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium