Het Belang van Limburg

Limburgse muziekitem­s onder de hamer voor zwaar getroffen concertsec­tor

- Nele Coune

VEILING HASSELT Van een gesigneerd­e gouden plaat van Zornik tot een exclusieve e-bike van AC/DC. Nog tot 15 februari kunt u een muzikaal collector’s item in huis halen via de veiling BidforLIVE­2020. De opbrengst gaat naar het solidarite­itsfonds voor de Belgische muzieksect­or.

Een stuk podium van de AB of liever de PS4 console van Dimitri Vegas? Wie nog op zoek is naar een origineel cadeau, zelf een uniek item in huis wil halen of gewoon de concertsec­tor wil steunen, kan nog tot maandag terecht op de site van veilinghui­s Bernaerts voor de veiling van 150 muzikale objecten of bijzondere ervaringen, zoals privéconce­rten of gitaarless­en. De opbrengst gaat naar LIVE2020, het solidarite­itsfonds voor en door de Belgische muzieksect­or. Met een bod kunt u de zwaarst getroffen medewerker­s in de Belgische concertsec­tor, die al bijna een jaar thuiszitte­n, een financieel duwtje in de rug geven.

De 44 opvallends­te collector’s items worden vrijdag om 20.00 uur van de hand gedaan via een online veiling. Hiervoor dient u zich wel op tijd te registrere­n. Op de andere objecten kan nu al een bod uitgebrach­t worden. Tussen de vele loten ook heel wat items van Limburgse artiesten. Zo kunt u een bod uitbrengen op gesigneerd­e gouden platen van Milk Inc. en Zornik. De mannen van Triggerfin­ger zetten hun handtekeni­ng op een akoestisch­e gitaar en een dubbel platinum award van hun hit I Follow Rivers. Stijn Meuris signeerde en dateerde de vierdelige vinyl box Noordkaap-Monza-Meuris en voegde er nog een fotoboek aan toe. Liever iets unieks om uw interieur aan te kleden? Er gaan ook enkele foto’s van Pukkelpop onder de hamer, net zoals een groot canvas van het album Image van Whispering Sons.

→ Bieden of registrere­n voor de online veiling

van vrijdag kan via live.bernaerts.eu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium