Het Belang van Limburg

Hallo Limburg viert eerste verjaardag met heel veel taart

- Nele Coune

HALLO LIMBURG TV LIMBURG Op 10 februari 2020 ging Hallo Limburg van start. En toen kwam corona. De ploeg zette virtueel door en mag vandaag de eerste verjaardag van het studioprog­ramma vieren. Met taart, zoals het hoort.

Een jong meisje dat een keienpad aanlegt om de jongeren uit de buurt wat afleiding te bieden tijdens de lockdown. Een Truienaar die kermissen en carnavalss­toeten creëert uit afval. Een vader en zoon die een gamesimula­tor bouwen in een auto. “Als ik iets geleerd heb tijdens dit eerste jaar is het wel hoe creatief mensen uit de hoek kunnen komen”, vertelt Rudi Moesen die Hallo Limburg presenteer­t. “We proberen de verhalen in de marge te brengen, die de normale nieuwsuitz­ending niet zouden halen. Daarnaast zetten we graag jong talent in de kijker. Zo bracht bijvoorbee­ld de 15-jarige Jasper Colla uit Junior Bake Off een bezoekje aan onze studio.”

Het eerste jaar van Hallo Limburg was meteen bijzonder. “Door corona mocht ik een tijdlang niet naar de studio komen. We hebben dan ingezet op virtuele gesprekken. Ik heb thuis een mini-studio ingericht met meerdere laptops. Ik werk al achttien jaar voor televisie, maar zoiets had ik nog nooit meegemaakt”, aldus Moesen die intussen wel terug mag afzakken naar de TVL-studio. Zo ook voor de feestaflev­ering van woensdag.

“We nodigen af en toe bekende Vlamingen uit. Woensdag is dat Luc Appermont. Hij is hier in Hasselt een vriend aan huis geworden. Hij komt vertellen over de tweede reeks van zijn theatertou­rnee, die in het najaar zou moeten lopen. Verder komt ook de Genkse Lorentia Veppi langs. Zij deed vorig jaar mee aan Bake Off Vlaanderen en was onze eerste gaste in Hallo Limburg. Zij mocht dan ook niet ontbreken.”

Bij een verjaardag hoort uiteraard taart. Lorentia had dan ook één van haar baksels bij. “Superlekke­r! Die taart was snel op, ook al zit hier nu vrij weinig volk op de redactie.” Nog meer taart dankzij de wedstrijd. “Je kan één jaar lang elke week één taart winnen. We geven dus 52 taarten weg. Als dat geen lekkere prijs is!”

→ ‘Hallo Limburg’, TVL, woensdag, 10 tot

12.30 uur en 14.30 tot 18.30 uur

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Luc Appermont te gast bij Hallo Limburg.
FOTO RAYMOND LEMMENS Luc Appermont te gast bij Hallo Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium