Het Belang van Limburg

K3 zoekt meisje/jongen

- MUZIEK AFSCHEID KLAASJE Dennis Van Goethem

In dezelfde studio, in bijna krek hetzelfde decor als haar voorgangst­ers kondigde Klaasje Meijer (25) haar afscheid aan. Na Kathleen Aerts en Josje Huisman is ze al de derde ‘blonde van K3’ die afzwaait. “Er is geen wrok. Ik volg nu gewoon mijn gevoel.” Voor de buitenwere­ld komt je vertrek onverwacht, Klaasje.

“Dat snap ik. In mijn hoofd speelde het natuurlijk al langer. De beslissing is rond de kerstvakan­tie genomen. Maar ik begrijp dat het nieuws bij de fans inslaat als een bom.”

Vanwaar je besluit?

“Ik voelde al langer dat het tijd werd om mijn vleugels uit te slaan. Om andere dingen te proberen. Daar is tijd voor nodig, en K3 is een fulltime job. Dan moet je kiezen. Ik heb nooit getwijfeld aan mijn passie voor K3, maar volg nu mijn gevoel. Dat zegt me dat ik wil blijven zingen en acteren, misschien ook presentere­n. Maar dan alleen. Concrete plannen zijn er nog niet. Eerst wil ik rustig mijn weg vinden.”

Hoe vertelde je het nieuws aan Marthe en Hanne?

“Met lood in de schoenen. Vooral omdat mijn keuze hun toekomst verandert. Maar ze zijn begripvol. In die vijf jaar samen zijn we zussen geworden. Er is geen wrok, laat staan onderlinge strubbelin­gen. We zien het alle drie niet als een afscheid, maar als een nieuw begin. Voor K3 en voor mij.”

Toen Kathleen destijds vertrok, was ze 30. Jij bent 25. Waag je de sprong niet te vroeg?

“Neen. Ik sta op een punt waar ik voor mijn eigen leven moet kiezen. Hoe lastig dat ook is. Je mag je niet krampachti­g aan iets vastklampe­n, als het niet meer vanuit het diepste van jezelf komt. Iedereen ontwikkelt zich anders.”

Wat verwacht je van je opvolger?

“Dat die persoon er even hard van zal genieten als ik. Maar ook weet waaraan hij of zij begint. K3 slokt je hele leven op. Het is soms lastig. Maar tegelijk het mooiste cadeau dat je kan krijgen. Daar ga ik mezelf het komende jaar nog eens goed aan herinneren, tijdens die laatste tournee. En daarna kijk ik met iedereen mee uit naar wie mijn plek inneemt.”

OPVOLGER

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Na Kathleen Aerts en Josje Huisman is Klaasje Meijer (25) al de derde ‘blonde van K3’ die afzwaait.
FOTO BELGA Na Kathleen Aerts en Josje Huisman is Klaasje Meijer (25) al de derde ‘blonde van K3’ die afzwaait.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium