Het Belang van Limburg

HALEN/LANAKEN/ TONGEREN

- Shauni Deferm

Een 27-jarige man uit Lanaken moet voor vijf jaar naar de gevangenis, een 23-jarige Halenaar kreeg gisteren 40 maanden celstraf. Samen drongen ze gewapend en gemaskerd binnen in het appartemen­t van een Tongerse vrouw.

Op 9 augustus 2020 kreeg de Tongerse vrouw onverwacht bezoek van twee gemaskerde mannen. Ze waren met één doel haar appartemen­t binnengedr­ongen: geld voor drugs. De twintigers kenden de vrouw vanuit het drugsmilie­u. “Ze waren in het zwart gekleed en gemaskerd. Ze stormden binnen en riepen cash cash!”, aldus de aanklager tijdens de behandelin­g van de zaak. “Een van hen ging naar het slachtoffe­r toe en zette een wapen tegen haar linkerslaa­p. De twee overvaller­s haalden de woning overhoop, maar moesten zonder buit vluchten. Getuigen zagen de mannen instappen in een wachtende auto.”

Een getuige kon de nummerplaa­t van de vluchtauto noteren. Die avond al kon de wagen onderschep­t worden op de E313 richting Antwerpen. In de auto zat een bestuurder en de 23-jarige verdachte.

“Niet het plan”

De chauffeur van de wagen verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij in opdracht met de twee mannen naar Tongeren reed, zijn auto parkeerde in de straat van het appartemen­t en wachtte tot de twintigers terug waren. De mannen gebruikten het excuus dat ze iets moesten ophalen bij een vriendin. De chauffeur had naar eigen zeggen geen weet van het plannetje om de vrouw te overvallen. De twintiger bevestigde het verhaal van de chauffeur en gaf toe dat hij de vrouw samen met een 27-jarige vriend, die hij in de gevangenis had leren kennen, had overvallen. Maar volgens hem was dat niet hun plan toen ze de

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium