Het Belang van Limburg

Club op koers voor de dubbel

-

Hoewel trainer Philippe Clement niet over revanche voor de bekerfinal­e wilde spelen, verrieden details hoeveel waarde hij hechtte aan een zege tegen de bekerhoude­r.

Simon Mignolet nam zijn plaats onder de lat weer in en ook op alle andere posities koos Clement voor de beste speler. Geen sprake van spelers rust te schenken met oog op de competitie of de Europese wedstrijde­n. Dat deed zijn Antwerpse collega Frank Vercautere­n wel. Lior Refaelov en Nill De Pauw verdwenen naar de bank. Ortwin De Wolf kreeg als ‘bekerdoelm­an’ de voorkeur op Alireza Beiranvand. Lamkel Zé trok als eerste de aandacht naar zich toe met een onbewuste maar ongelukkig­e trap in de edele delen van Odilon Kossounou. Maar het was toch vooral Club Brugge dat de bal monopolise­erde in de eerste helft. Grote kansen kwamen er niet uit voort. Behalve toen Ortwin De Wolf een bal uit zijn handen liet glippen en Jordan Lukaku een bal verkeerd wegtrapte in de zestien. Noa Lang en Ruud Vormer konden niet profiteren.

Lang eiste de bal op, maar deed vanop een te lage positie. Charles De Ketelaere en Hans Vanaken raakten moeizaam in de match. Toch was het weer Lang met de beste kans van de eerste helft voor Club Brugge. Abdoulaye Seck moest als een prima ballerina in spreidstan­d gaan om het schot van de Rotterdamm­er af te blokken.

De Wolf in de fout

Antwerp loerde op de counter, maar raakte pas kort voor rust aan kansen. Seck kopte in de handen van Mignolet, later moest Denswil tackelen toen Ritchie De Laet de zestien meter was binnengedr­ongen. De Antwerpena­ar speelde woensdag als rechtsback en kwam aanvallend beter uit de verf dan Jordan Lukaku aan de overzijde.

Kort na rust hielp Clinton Mata zijn club aan de voorsprong. Hij haalde de achterlijn en legde achteruit met een “fortyfiver”, stilaan het handelsmer­k van de aanvallend­e back. Hans Vanaken stond helemaal vrij en legde de 1-0 simpel binnen. Thuis tegen Racing Genk had Ruud Vormer een kopie van die goal gemaakt. Antwerp-coach Frank Vercautere­n

moest ingrijpen en bracht Lior Refaelov en Nana Ampomah tussen de lijnen. De Israëlisch­e Gouden Schoen hielp de bezoekers meteen aan een kans. Na balverlies van Denswil trapte Refaelov op doel. Clinton Mata – weer hij – moest de bal van de lijn keren. De match bleef spannend toen Ortwin De Wolf opnieuw in de fout ging. En deze keer wel met gevolgen. Hij hoefde een poging van Dost maar te klemmen, maar duwde de bal in de voeten van de Nederlands­e prijsschut­ter. De 2-0 was helemaal op conto van de doelman te schrijven. Op aangeven van Lang kreeg Dost ook een kans op 3-0, maar in de counter die daarop volgde, via Refaelov en Ampomah, kon Lamkel Zé doorgaan op doel. Hij draaide weg van Brandon Mechele

en drukte te snel af voor Stefano Denswil voor de 2-1. Opnieuw een spannende slotfase dus maar na alweer een flater van De Wolf velde Vormer het verdict. Na een kort genomen corner zag Vormer dat de Antwerp-doelman verkeerd opgesteld stond en haalde hij uit naar de korte hoek. Met 3-1 kregen we in de achtste finales dan toch een amusante heruitgave van de bekerfinal­e, met deze keer Club Brugge als eindwinnaa­r.

CLUB BRUGGE: Mignolet, Mata, Mechele, Kossounou, Denswil, Rits, Vormer, Vanaken (79’ Balanta), De Ketelaere (74’ Chong), Lang, Dost. ANTWERP: De Wolf, De Laet (83’ Batubinsik­a), Gélin, Le Marchand, Lukaku, Seck (83’ Buta), Verstraete, Hongla, Gerkens (69’ Ampomah), Avenatti (69’ Refaelov), Lamkel Zé (88’ Boya). DOELPUNTEN: 48’ Vanaken 1-0, 81’ Dost 2-0, 83’ Lamkel Zé 2-1, 85’ Vormer 3-1.

GELE KAARTEN: 33’ Verstraete, 43’ De Laet, 62’ Seck.

SCHEIDSREC­HTER: Erik Lambrechts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium