Het Belang van Limburg

Geen tweede stunt voor Olympic Charleroi

- Wim Conings

EUPEN OLYMPIC CHARLEROI 5-1 BEKER VAN BELGIË Eupen heeft zich woensdagav­ond gekwalific­eerd voor de kwartfinal­es van de beker dankzij een duidelijke 5-1-zege tegen amateurplo­eg Olympic Charleroi, dat in de vorige ronde Zulte Waregem had uitgeschak­eld. De partij werd gespeeld ondanks flink wat sneeuwval en moest zelfs even stilgelegd worden opdat de terreinver­zorgers met bladblazer­s de lijnen weer zichtbaar konden maken.

De Panda’s kwamen via Mamadou Koné al vroeg op voorsprong, maar de bezoekers van Olympic Charleroi verrasten door nog binnen het kwartier terug te slaan. Yassine Delbergue trapte een penalty binnen na een strafschop­overtredin­g van Rocky Bushiri. Eupen moest even achteruit door de enthousias­te amateurs en de match leek verre van gespeeld toen voor de rust gefloten werd. Maar in de tweede helft nam de thuisploeg resoluut de touwtjes in handen. Amara Baby kopte al na vijf minuten een voorzet binnen, Gary Magnée en Menno Koch zorgden nog voor minuut 65 voor de 4-1-tussenstan­d. Tussenin had ook Julien Ngoy nog op de deklat getrapt. De bezoekers wisten niet meer van welk hout pijlen maken en werden keer op keer overrompel­d. Dat de partij halfweg de tweede helft stilgelegd moest worden om de lijnen weer vrij te maken, veranderde daar niets aan. In het slot maakte Bushiri zijn foutje van de beginfase nog goed met een rake kopbal voor de 5-1.

EUPEN: Himmelmann, Beck, Bushiri, Koch, Sowah, Kayembe (80’ Heris), Agbadou (68’ Amat), Magnée, N’Dri, Koné (21’ Baby, Cools), Ngoy.

OLYMPIC CHARLEROI: Moriconi, Corneillie (89’ Kouri), Felix, Castellana, Lioka Lima, Kaida (89’ Vanderbecq), Ghesquiere (70’ Moihedja), Cottet (59’ Mbaye), Guedj (70’ Perreira), Delbergue, Dahmane, (59’).

DOELPUNTEN: 8’ Koné 1-0, 13’ Delbergue 1-1, 51’ Baby 2-1, 61’ Magnée 3-1, 65’ Koch 4-1, 90’ Bushiri 5-1.

STRAFSCHOP­PEN: 13’ Delbergue (omgezet).

GELE KAARTEN: 84’ Sowah, 90+2’ Castellana. SCHEIDSREC­HTER: Christof Dierick.

?? FOTO BELGA ?? De partij werd gespeeld ondanks flink wat sneeuwval en moest zelfs even stilgelegd worden.
FOTO BELGA De partij werd gespeeld ondanks flink wat sneeuwval en moest zelfs even stilgelegd worden.