Het Belang van Limburg

Kersvers T2 Van Tilburg: “Na evaluatie kan alles gebeuren”

- Kristof Jacobs

WAASLAND-BEVEREN 1A Steven Van Tilburg - T2 bij THES Sport - wordt tot het einde van het seizoen assistent van Nicky Hayen bij Waasland-Beveren. Het gaat om een tijdelijk contract tot het einde van dit seizoen, daarna volgt een evaluatie. “Het was geen moeilijke beslissing”, aldus van Tilburg.

“Het eerste contact dateert van vorige week”, aldus Van Tilburg. “Ik werd getipt door keeperstra­iner Sven Van der Jeugt, die enkele jaren geleden in THES aan de slag was. Daarna kreeg ik een telefoontj­e van de sportief directeur met het voorstel om er voor enkele maanden assistent te worden. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik de ambitie heb om op termijn een stapje hogerop te zetten. Al stond het niet in mijn tijdschema dat dat nu al zou zijn. (lacht) Ik heb dan ook meteen toegehapt. Bij THES maakten ze er alvast geen probleem van, ik weet dat ze het me gunnen. En daar ben ik de club heel dankbaar voor.” Woensdag stond Van Tilburg al een eerste keer op het veld. “Het deed enorm veel deugd, want dat was toch al van oktober geleden”, zegt de ex-kapitein van THES. “Mijn functie? Ik zie mezelf als iemand die zal assisteren waar nodig, alles in functie van het team en de coaching staff. Ik probeer op korte termijn mijn bijdrage te leveren op de plaatsen waar ik nodig ben. Ik ben een verbreding van de staf, bekijk het als een extra paar handen.”

Evaluatie

Of Van Tilburg volgend seizoen weer bij THES zit, is nog niet zeker. “Ik maak me weinig illusies. Na dit seizoen komt er een evaluatie en dan kan het alle kanten op. Er zijn veel factoren die meespelen. Blijft de club op het hoogste niveau, blijft Hayen, enzovoort. Ik bekijk het heel nuchter, ik zie het in de eerste plaats als een mooie ervaring en een kans om te kijken of het echt iets voor mij is. Dat de kans er is dat ik niet meer terugkeer naar THES? Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet over nagedacht, het is ook allemaal zo snel gegaan. Zoals ik al zei volgt er een evaluatie en dan liggen alle opties op tafel. Ik zal sowieso met die club verbonden blijven, want mijn praktijk is daar ook. Maar ik leef in het nu en nu ga ik vooral genieten en het beste van mezelf geven bij Waasland-Beveren.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium