Het Belang van Limburg

Vergunning voor fietspaden langs N747 wordt dit jaar aangevraag­d

-

Deze week wordt er op verschille­nde plaatsen langs de N747 een voorbereid­end bodemonder­zoek uitgevoerd. Dit in functie van de vrijliggen­de fietspaden die op termijn aan beide zijden van de gevaarlijk­e baan worden aangelegd. Dit voorjaar wil de stad Peer de aanvraag voor de omgevingsv­ergunning van het omvangrijk­e project indienen.

Dit jaar zetten de stad Peer, de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt en Bocholt, en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele belangrijk­e stappen in het al jaren aanslepend­e fietspaden­project voor de gewestweg N747 tussen Eksel en Kaulille. De N747 is een drukke verbinding­sweg tussen Eksel en Weert. Er zijn geen fietspaden, wat voor een verkeerson­veilige situatie zorgt. De partners zijn al geruime tijd bezig met de voorbereid­ing van het dossier waarin vrijliggen­de enkelricht­ingsfietsp­aden aan beide zijden van de N747 worden voorzien, tussen de oude spoorlijn in Eksel en de Zavelstraa­t in Kaulille. Om de maximumsne­lheid te respectere­n, komen er op verschille­nde plaatsen verkeersre­mmers.

Boringen

Dit voorjaar wil Peer de aanvraag voor de omgevingsv­ergunning indienen. “Zo’n vergunning is nodig om de rijweg te mogen heraanlegg­en. Bij de aanvraag hoort een openbaar onderzoek. Ook nog dit jaar wordt de aanbestedi­ngsprocedu­re opgestart met de bedoeling de uitvoering van de werkzaamhe­den aan een aannemer te gunnen.”

Dat betekent dat de eerste werken op het terrein ten vroegste vanaf 2022 kunnen starten. “Een precieze fasering en de minderhind­ermaatrege­len zijn op dit moment nog niet volledig uitgewerkt.” Aan de omgevingsv­ergunnings­aanvraag wordt ook een archeologi­enota toegevoegd. Die nota onderzoekt de archeologi­sche waarde van het terrein. “In dat kader zal het AWV op verschille­nde plaatsen langs de N747 landschapp­elijk bodemonder­zoek laten uitvoeren. De boringen die hiervoor nodig zijn, gebeuren manueel.” De putten zijn beperkt qua omvang en worden onmiddelli­jk terug opgevuld. “Omwonenden noch het verkeer zullen hiervan hinder ondervinde­n.”

 ?? FOTO
GVB ?? Op termijn worden aan beide zijden van de gevaarlijk­e weg vrijliggen­de fietspaden aangelegd.
FOTO GVB Op termijn worden aan beide zijden van de gevaarlijk­e weg vrijliggen­de fietspaden aangelegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium