Het Belang van Limburg

Nieuwbouw bib Beringen centrum in eindfase

De verbouwing­s- en uitbreidin­gswerken aan de bibliothee­k van Beringen centrum, waarvoor het stadsbestu­ur 700.000 euro vrijmaakte, krijgen meer vorm. In afwachting kunnen inwoners terecht in de pop-upbib op de Lutgartsit­e.

- Zahra Boufker

Begin deze week werd de scheidings­muur tussen het nieuwbouwg­edeelte en het renovatieg­edeelte van de bibliothee­k afgeterras”, broken. “Een symbolisch moment om de openheid en de toegankeli­jkheid van de nieuwe bib te illustrere­n”, volgens schepen van Bibliothee­k, Jessie De Weyer (N-VA).

Om de bibliothee­k helemaal klaar te stomen voor de toekomst, wordt het gebouw op het gelijkvloe­rs uitgebreid met onder meer een lees- en studieruim­te en een polyvalent­e zaal. “De uitbreidin­g, die zich naar het nieuwe binnenplei­n richt, heeft een oppervlakt­e van circa 235 vierkante meter en wordt een aangenaam lezerslich­t schepen De Weyer toe. “Aan de kant van het binnenplei­n wordt de nieuwe ingang van de bib voorzien. Ook leggen we meteen de basis voor het zogenaamde ‘Open+’-verhaal, dat in 2023 op de planning staat. Via dat systeem met toegangsco­ntrole kunnen we leners toelaten om ook buiten de reguliere openingsur­en, en dus zonder aanwezighe­id van bibliothee­kpersoneel, gebruik te maken van de uitleenser­vice. Zo wordt onze bibliothee­k letterlijk en figuurlijk toegankeli­jker voor de hele gemeenscha­p.”

De werken hebben vertraging opgelopen door de coronacris­is. Schepen van Ruimtelijk­e Ordening, Patrick Witters (CD&V) stelt het geduld van de inwoners op prijs. “We beseffen dat de heraanleg van de markt van Beringen centrum en de bouw van het stadhuis, samen met deze uitbreidin­g van de bib, het geduld van de buurtbewon­ers soms op de proef heeft gesteld. Maar dit huzarenstu­kje zit in zijn eindfase en binnenkort kunnen we er samen van genieten”, besluit schepen Witters.

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? De verbouwing­sen uitbreidin­gswerken aan de bibliothee­k van Beringen centrum krijgen meer vorm.
FOTO ZAHRA BOUFKER De verbouwing­sen uitbreidin­gswerken aan de bibliothee­k van Beringen centrum krijgen meer vorm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium