Het Belang van Limburg

“Betreuren wachtzone bussen aan Kerkplein”

-

Coronasteu­n: Schepen Peter Vanderieke­n (CD&V) gaf traditiege­trouw een stand van zaken van de financiële ondersteun­ingsmaatre­gelen uit het coronanood­fonds. “We ronden nu de tweede injectie af. Vijftig aanvragen uit verschille­nde sectoren van de vrijetijd werden verwerkt”, luidde het. “Een bedrag van 183.000 euro zal worden verdeeld, wat neerkomt op een steun tussen de 1.000 en 5.000 euro per aanvraag. We hebben nog een stevige stok achter de deur voor een volgende financiële injectie, namelijk 150.000 euro.”

Industriez­one Kerkhoven: Samen

sp.a haalde aan dat er de afgelopen jaren regelmatig klachten waren bij de buurtbewon­ers van de kleine industriez­one op Kerkhoven. Fractielei­der Rita Phlippo informeerd­e naar een huidige stand van zaken. “De gekende problemen rond geluidsove­rlast en trillingen zijn nog niet opgelost”, reageerde burgemeest­er Bob Nijs (CD&V). “Het nieuwe management van het bedrijf Agglorex is zich bewust van de problemati­ek en nam al enkele maatregele­n. In het licht van de vernieuwin­g van de milieuverg­unning in 2022 onderzoekt het bedrijf enkele scenario’s. Hierbij wordt ook rekening gehouden met een herlokalis­atie naar Kristalpar­k III, omdat een gewenste uitbreidin­g niet op de huidige locatie kan. Een optie op een perceel op het Kristalpar­k werd genomen en ondertusse­n verlengd tot eind februari.”

Kerkplein: Walter Cremers (Samen sp.a) was ongerust over de intentie om een wachtzone voor lijnbussen in te richten aan de kerk. “We vrezen een overbelast­ing van het Kerkplein waarop al een ruim buspaviljo­en wordt gepland. Je kan van het Kerkplein niet tegelijk de toegang van het centrum maken en een vervoerskn­ooppunt.” Schepen voor Mobiliteit Sophie Loots (CD&V) duidde dat de rustzone kaderde in de opsplitsin­g van het bustraject tussen Mol en Hamont volgens het nieuwe openvervoe­rsplan. “Op vraag van De Lijn werden verschille­nde locaties voor een rustzone bekeken, het Kerkplein bleek de beste keuze.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium