Het Belang van Limburg

Olivia Trappenier­s slaat vleugels uit na Ultratop-record met ‘Kom wat dichterbij’

De stal van Regi blijft raspaarden kweken. Na Camille Dhont en Jake Reese stapt ook Olivia Trappenier­s (23) in het voorlicht. Met een vers alter ego, een platendeal bij het grote Sony en een nieuwe single.

- Dennis Van Goethem

Ukent haar als OT, de vrouwelijk­e stem in Regi’s recordhit Kom wat dichterbij. Winnares van de MNM Rising Star in 2017. Schrijfste­r van het ontroerend­e Home, dat ze opdroeg aan de betreurde Julie Van Espen. Maar nu laat Olivia Trappenier­s de initialen vallen. Onder eigen naam bijt ze een volgend hoofdstuk in haar blitzcarri­ère af, met eind deze maand een nieuwe single.

“De naam OT klopte niet meer”, vertelt Trappenier­s. “Als je het intikt op Google, kom je niet meteen bij mij uit. Sommige mensen dachten dat ik een rapper was. En ik vond mezelf er te weinig in terug. OT was de tiener, het meisje van de Rising Star. Nu ben ik een vrouw. Ik wil gewoon Olivia zijn. Intussen weet ik wel hoe belangrijk eigenheid is in deze branche.”

Sound gevonden

Trappenier­s nestelde zich de voorbije jaren stevig in het muzikale meubilair. Dat begon als kandidate in The voice van Vlaanderen, waar ze als 18-jarige werd opgepikt door Bent Van Looy. Na de winst bij MNM dook ze met Regi – die haar ontdekte op Instagram – een eerste keer op in de charts. Samen pakten ze goud met You have a heart. Een voorbode van het succes met Kom wat dichterbij. Later volgden solosingle­s en een MIA-nominatie voor beste doorbraak in 2019.

“Het gaat snel”, zegt Trappenier­s. “Niet evident wanneer je een eigen plek wilt vinden in de muziekindu­strie. Maar de afgelopen jaren hebben me geleerd wat míjn sound is.” Die klinkt elektronis­ch en mysterieus, zoals de nog titelloze single straks verraadt. Trappenier­s lost het lied meteen bij een grote speler: platenfirm­a Sony. “Ik liep er ooit stage, dus ik ken het bedrijf. Zo’n vertrouwde omgeving is een luxe. Ze geloven in me. Beter kan ik niet zitten.” Samen met haar platenbaze­n heeft Trappenier­s een plan. Eerst een resem singles, dan hopelijk een album. “Binnen een jaar of twee, denk ik. Nu wil ik losse songs uitbrengen, zoals de Britse Anne-Marie. Zo meet je de temperatuu­r bij het publiek. Ik heb er wel een goed gevoel bij. Regi hoorde mijn single al en vond ‘m goed. Net als Ozark Henry (met wie Trappenier­s zong in ‘De week van de Belgische muziek’ op Eén, nvdr.). En die twee zijn altijd brutaal eerlijk.”

Compliment

Meehelpen aan de single deed Regi niet. “Die lag al klaar voor Kom wat dichterbij. Maar Regi en ik schrijven nog geregeld samen”, zegt Trappenier­s. “Een studiodag met hem sla ik nooit af.”

Dat de buitenwere­ld haar muziek voortaan in de weegschaal zal werpen met die ene monsterhit – 28 weken op één in de Ultratop – schrikt haar niet af. “Ik ben net trots op wat we gedaan hebben. Zeker omdat ik de jongste in Vlaanderen ben die zoiets doet. Ik besef dat ik zo’n record wellicht nooit meer zal evenaren. Maar ik wil wel proberen. Dat mensen me zien als ‘pupil van Regi’ stoort niet. Deel uitmaken van die poel van talenten waarmee hij zich omringt, zie ik als een compliment.”

Een nieuwe bestorming van de hitlijsten met Regi ziet Trappenier­s zeker zitten. Maar ze kijkt ook al verder. Tot ver buiten de landsgrenz­en. “In het voorprogra­mma spelen van Maroon 5, waarom niet? Met Regi stond ik al in het Sportpalei­s en voor 18.000 mensen op het Q-Beach House. Tuurlijk smaakt dat naar meer. Maar ik bekijk het stap per stap. Eerst hopen dat mijn muziek door het brede publiek wordt opgepikt.”

→ De nieuwe single van OLIVIA komt op 26 februari uit bij Sony.

 ?? FOTO DIRK ALEXANDER ?? Na enkele jaren onder de vlag van OT zet Olivia Trappenier­s haar blitzcarri­ère verder onder eigen naam. “Toen was ik een meisje. Nu ben ik een vrouw.”
FOTO DIRK ALEXANDER Na enkele jaren onder de vlag van OT zet Olivia Trappenier­s haar blitzcarri­ère verder onder eigen naam. “Toen was ik een meisje. Nu ben ik een vrouw.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium