Het Belang van Limburg

Cato is eerste winnares van ‘Junior bake-off’

Ze kon het eerst niet geloven, maar toch is het zo: Cato (11) is de eerste winnares van Junior bake off. Met haar vier mooi versierde eclairs en een mooi onderwater­spektakels­tuk mocht ze naar huis gaan met een glazen schaal.

- Eva De Poorter

“Jullie hebben dat supergoed gedaan!” Dat waren de eerste woorden van Cato toen ze hoorde dat zij Junior bake off had gewonnen. Meteen haar medefinali­sten en vrienden Eleonore (11) en Lars (16) een positieve noot toeschuive­n. Het was superspann­end, vertelt ze ons. “Ik kon het echt niet geloven eerst. Het lag allemaal zo dicht bij elkaar.”

Haar eclairs had ze net iets te hard gebakken, maar ze waren creatief versierd in het eenhoornth­ema en met chocolade. Met haar spektakels­tuk toverde ze een onderwater­wereld tevoorschi­jn, die mooi én lekker was volgens de jury.

“Bijna perfect” zelfs. Toch was Cato nerveus. “Na de eerste proef had ik een goed gevoel, maar daarna dacht ik: dat is hier toch niet honderd procent goed gegaan. Ik moet knallen in het spektakels­tuk. Dat was toch het moeilijkst­e tijdens de finale. Ik had nog nooit zo’n hoge taart van minstens veertig centimeter gebakken. En dan nog eens binnen de weinige tijd. Ik heb goed doorgewerk­t. Mocht er iets fout lopen, had ik nog altijd tijd om het recht te trekken.”

Geen profession­ele bakker

Haar trofee, een glazen schaal, heeft ze een hele tijd op haar slaapkamer gezet. “Ik moest ze goed wegsteken, want niemand mocht weten dat ik gewonnen had. Maar nu mag ze toch even beneden staan. Het was wel moeilijk om te zwijgen”, geeft ze toe. “Vooral tegen de klasgenote­n. Elke donderdago­chtend ging het even over Bake off. Nu ik gewonnen heb, is het afkoelings­week en krijgen we online les. Dus we kunnen er niet over spreken. Dat is wel jammer.” Wie denkt dat ze er na al dat bakken voor Bake off even genoeg van heeft, denkt verkeerd. “Ik bak elk weekend, bijna altijd zoet gebak. Mijn laatste gebak was een koekjestaa­rt in de vorm van het cijfer dertig. Je moet maar eens kijken op mijn instagram, @desserts.by.cato.” Toch is een carrière als bakker niet meteen haar ambitie. “Ik zie het vooral als een hobby. Een bakprogram­ma op Njam of bakworksho­ps voor kinderen geven lijkt me wel leuk. Maar wat ik later wil worden, weet ik nog niet echt.”

 ??  ??
 ?? FOTO PLAY4 ?? Met haar spektakels­tuk toverde Cato een onderwater­wereld tevoorschi­jn, die mooi én lekker was volgens de jury.
FOTO PLAY4 Met haar spektakels­tuk toverde Cato een onderwater­wereld tevoorschi­jn, die mooi én lekker was volgens de jury.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium