Het Belang van Limburg

WOONZORGCE­NTRUM IMMADI

- Dirk Jacobs

Woensdagoc­htend kregen de laatste rusthuisbe­woners, personeels­leden en vrijwillig­ers in Limburg hun (eerste) vaccindosi­s toegediend. Dat gebeurde in woonzorgce­ntrum Immadi in Hasselt, waar de vaccinatie eerder door een coronauitb­raak noodgedwon­gen was uitgesteld.

“We zijn heel blij dat de vaccinatie­s met een beetje vertraging nu dan toch eindelijk zijn uitgevoerd”, zegt directeur Chantale Theunkens. “Er heerst eindelijk weer echt vreugde in ons huis. Ik ben bijzonder tevreden dat 95 procent van de mensen hier is ingeënt. Dat betekent dat 62 bewoners, 69 personeels­leden en 15 jobstudent­en en vrijwillig­ers hun eerste prik kregen. Voor twee bewoners die ziek zijn, kon het helaas nog niet woensdag. Dat gebeurt zo snel mogelijk. De bewoners die wel het vaccin kregen, voelen zich allemaal goed.”

“Voel me veiliger”

Dat beaamt de 97-jarige bewoonster Jeanne Knaepen: “Je voelt er gelukkig weinig van. Ik ben heel tevreden dat we het vaccin gekregen hebben. Nu wachten we geduldig op het tweede prikje. Het belangrijk­ste is dat ze ons hier geweldig verzorgd hebben gedurende de hele coronatijd. Dat mag zeker gezegd worden.”

“Ik voel me nu toch veiliger”, zegt zuster Marie Jeanne Ilsen, 90 jaar. “Ik ben ook heel dankbaar dat nu alle andere bewoners van de woonzorgce­ntra gevaccinee­rd zijn. Dat geeft hoop voor de toekomst, hoop op weer meer gemeenscha­psleven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium