Het Belang van Limburg

Open Vld zet El Kaouakibi tijdelijk uit de partij

- ONDERZOEK NAAR SUBSIDIES ANTWERPEN/BRUSSEL

De statutaire commissie van Open Vld gaat op verzoek van voorzitter Egbert Lachaert Sihame El Kaouakibi tijdelijk uit de partij zetten ‘om de sereniteit te bewaren’.

Voorzitter Lachaert wil hiermee de sereniteit herstellen en het parlements­lid de ruimte geven om onafhankel­ijk haar verdedigin­g voeren. Ook benadrukt Open Vld dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. “De partij kan intussen echter geen volledige kennis nemen van dit lopende dossier, wat een gedegen inschattin­g bemoeilijk­t.”

Wie tijdelijk uit de partij wordt gezet, mag niet meer deelnemen aan fractiever­gaderingen en zetelt als onafhankel­ijke in het parlement. Het gebrek aan informatie over de vermeende vermenging van El Kaouakibi’s zakelijke belangen met de door publiek geld gefinancie­rde activiteit­en bij Let’s Go Urban, maakt Lachaert erg nerveus. Voorlopig geeft El Kaouakibi ook geen uitleg die hem kan geruststel­len. De Open Vld-voorzitter moet het stellen met haar bewering dat ze onschuldig is.

Strafklach­t

Donderdag liet Sihame El Kaouakibi in een persberich­t weten dat ze van haar kant een strafklach­t indient wegens valsheid in geschrifte en informatic­afraude. “Aangezien ik het dagelijkse management van Let’s Go Urban de afgelopen jaren deels uit handen heb moeten geven, kost het enige tijd om alles te reconstrue­ren”, staat er. “Ik werk dag en nacht samen met specialist­en op diverse terreinen om zo spoedig mogelijk aantoonbar­e antwoorden te kunnen formuleren op de vragen die rijzen. Ik verleen uiteraard ook mijn volledige medewerkin­g aan het onderzoek.”

Ze stelt dat ze nooit subsidiemi­ddelen op onrechtmat­ige wijze heeft aangewend, maar insinueert tegelijk dat er mogelijk misdrijven zijn gepleegd door personen gelieerd aan Let’s Go Urban. Volgens Kaouakibi zijn er “documenten die betrekking hebben op bespreking­en van de raad van bestuur op onrechtmat­ige wijze aangepast en/of verwijderd.” “In tweede instantie werd ik het slachtoffe­r van externe hacking, waarbij een medewerkst­er van Let’s Go Urban onrechtmat­ig geprobeerd heeft om zichzelf toegang te verschaffe­n tot belangrijk­e documenten.”

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Sihame El Kaouakibi liet gisteren in een persberich­t weten dat ze van een strafklach­t indient wegens valsheid in geschrifte en informatic­afraude.
FOTO BELGA Sihame El Kaouakibi liet gisteren in een persberich­t weten dat ze van een strafklach­t indient wegens valsheid in geschrifte en informatic­afraude.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium