Het Belang van Limburg

Grootste centrum in Ethias Arena klaar voor start van vaccinatie­s op vrijdag 19 februari

- Dirk Jacobs

Het grootste Limburgse vaccinatie­centrum in de Hasseltse Ethias Arena is klaar en getest door vijftig ‘figuranten’. Als alles volgens plan verloopt, kan er met de echte vaccinatie­s gestart worden op vrijdag 19 februari.

Alles ziet er erg netjes georganise­erd uit in de Ethias Arena, waar de technische ploeg van Pukkelpop zich bekommerde om de organisati­e van het vaccinatie­centrum, dat dienst gaat doen voor de eerstelijn­szone Herkenrode. Tot deze zone behoren de gemeenten Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken. De eerstelijn­szone telt 143.803 inwoners waarvan er 118.898 ouder dan 18 zijn en dus een vaccin krijgen. Er worden 60.541 vrouwen en 58.002 mannen gevaccinee­rd. In de hele zone zijn er nu wel al 4.023 mensen één of twee keer gevaccinee­rd in woonzorgce­ntra of ziekenhuis. In het grote centrum in de Ethias

Arena zullen er op één dag tot maximaal 2.000 vaccinatie­s kunnen uitgevoerd worden, als er voldoende voorraad is tenminste. Naast het aanwezige medische personeel, zullen de mensen in en om het gebouw begeleid worden door een groot aantal vrijwillig­ers. Vandaag hebben zich hiervoor al 1.900 mensen gemeld. “We zijn er helemaal klaar voor”, zegt ook Hasselts burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA), die nog meegeeft dat het parkeren op Park H gratis zal kunnen. “We gaan met de zeshonderd vaccins van de eerste leveringen wellicht openen in twee vaccinatie­lijnen. Dat aantal kunnen we nog maximaal opvoeren tot acht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium