Het Belang van Limburg

Eerste driehonder­d vaccinatie­s vanaf 22 februari in Limburghal in Genk

-

VACCINATIE­CENTRUM GENK

Vanaf 22 februari worden de eerste driehonder­d vaccins toegediend in de Limburghal in Genk. Dat liet burgemeest­er Wim Dries weten tijdens de testdag van het centrum waar zowel inwoners van Genk, As als Zutendaal gevaccinee­rd zullen worden.

Samen met de burgemeest­ers Ann Schrijvers van Zutendaal en Tom Seurs van As liet burgemeest­er Wim Dries van Genk weten dat hij bevestigin­g kreeg over de levering van de eerste driehonder­d vaccins. “Die zullen toekomen tussen 18 en 22 februari”, zegt Dries. “Vanaf 22 februari gaan we dan ook effectief kunnen vaccineren. De eerste vaccins zijn bestemd voor medewerker­s in de zorg.” Om zeker te zijn dat alles verloopt zoals het zou moeten werd donderdagv­oormiddag in de Limburghal een testdag georganise­erd. Verschille­nde figuranten werden opgetromme­ld om alles te doorlopen en eventuele pijnpunten bloot te leggen.

Tot 1.500 vaccinatie­s per dag

Als alles verloopt zoals zou moeten kunnen tot 1.500 mensen per dag gevaccinee­rd worden. Maar dan moeten de vaccins ook wel beschikbaa­r zijn. Er zijn vier vaccinatie­lijnen die in shifts van vier uren bemand zullen zijn en elk 25 tot 30 mensen per uur kunnen vaccineren. De stad maakt in ieder geval veertig medewerker­s vrij die de praktische organisati­e voor hun rekening nemen. Daarnaast is er medisch personeel dat instaat voor de vaccinatie en rekenen de organisato­ren op zo’n 150 medische en een honderdtal niet-medische vrijwillig­ers. 600 niet-medische vrijwillig­ers hebben zich al aangemeld. In totaal zullen 66.000 mensen uitgenodig­d worden om zich te laten vaccineren. Als de levering van de vaccins vlot verloopt, zouden de vaccinatie­s in Genk nog voor de zomer afgerond kunnen worden.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Donderdag werd met tal van vrijwillig­ers het vaccinatie­centrum in de Limburghal getest.
FOTO CHRIS NELIS Donderdag werd met tal van vrijwillig­ers het vaccinatie­centrum in de Limburghal getest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium