Het Belang van Limburg

Zwaar ongeval met goederentr­ein: “Enkel sneetje in mijn duim”

- Hanne De Belie

SPOOROVERW­EG HASSELT Zij: gebroken ribben. Hij: een sneetje in zijn duim. Meer heeft het koppel dat woensdag met hun auto onder een goederentr­ein terechtkwa­m aan de overweg in Kermt, niet. “We hebben goede engelbewaa­rders”, zegt Maurice (80).

Een zware botsing met een goederentr­ein, en een compleet gehavend wrak. Zowel de buren als de hulpdienst­en noemden het een wonder dat Maurice Sels (80) en zijn vrouw Mathilda

(67) de immense klap overleefde­n. Het koppel reed woensdag even voor 11 uur ’s ochtends met de auto op de Lummense Kiezel in Kermt (Hasselt), toen ze op de overweg onder een goederentr­ein terechtkwa­men. Volgens de eerste vaststelli­ngen van spoorwegbe­heerder Infrabel waren er geen storingen aan de overweg.

Verblind

Daags na het ongeval is Maurice vooral heel blij dat ze het kunnen navertelle­n. Meer nog: hij moest zelfs niet in het ziekenhuis blijven. “Je zou het wrak moeten zien. Ongeloofli­jk. Een sneetje in mijn duim, meer heb ik niet”, zegt hij, terwijl hij zijn duim toont waar nauwelijks iets aan te zien is.

“Twee goede engelbewaa­rders hebben wij. Ik was verblind door de zon. We hebben niets gezien, niets gehoord. Normaal kan je een bel horen als de slagbomen dichtgaan, maar we hebben niets gehoord. Plots riep mijn vrouw: ‘pas op!’ Uit reflex heb ik aan mijn stuur getrokken. En toen was er die slag.”

Een goederentr­ein knalde op de wagen van het koppel, en sleurde de auto dertig meter mee. De wagen was volledig verbrijzel­d. Wonderwel overleefde­n Maurice en zijn vrouw de zware klap. “Mijn vrouw ligt nog in het ziekenhuis met gebroken ribben, maar gelukkig is er inwendig niets geraakt. Normaal mag ze vrijdag al naar huis. ”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het zwaar gehavende wrak.
FOTO TOM PALMAERS Het zwaar gehavende wrak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium