Het Belang van Limburg

Vier verdachten gearrestee­rd na vondst van drie wietplanta­ges

-

DRUGSONDER­ZOEK

De speurders voerden de huiszoekin­gen maandag uit in het kader van een drugsonder­zoek. De politie ging binnen bij twee huizen in de Smeetsstra­at en eentje in de Rondstraat. In het eerste huis vonden ze een plantage in de kelder. Verspreid over twee kweekruimt­es stonden 550 cannaOok bisplanten. Ze stelden de diefstal van elektricit­eit vast. De bewoners, een 38-jarige vrouw en een 40-jarige man, werden gearrestee­rd. in de tweede woning in de Smeetsstra­at was het prijs. Wederom werd de kelder gebruikt om 593 planten in twee kweekruimt­es onder te brengen. De stroom werd illegaal afgetapt. De bewoners, een vrouw en man van respectiev­elijk 60 en 63 jaar, werden ter plaatse in de boeien geslagen.

Droogruimt­e

Tot slot troffen de politiemen­sen in een huis in aanbouw in de Rondstraat 884 planten in de kelder aan. Die stonden in twee kweekruimt­es. Voorts lagen zo’n 600 geoogste wietplante­n in een droogruimt­e te drogen. Ook hier werd stroom gebruikt via illegale vertakking­en.

Het gerechteli­jk lab voerde een sporenonde­rzoek uit in de drie panden. De civiele beschermin­g stond in voor de ontmanteli­ng van de installati­es en vernietigi­ng van de cannabis.

Alle vier verdachten verschenen dinsdag voor de onderzoeks­rechter. Hij liet de twee vrouwen en de veertigjar­ige man aanhouden. Het verdere onderzoek is in handen van politie Carma en het Limburgse parket.

HOUTHALEN-HELCHTEREN

SINT-TRUIDEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium