Het Belang van Limburg

Rob Schoofs kopt Malinwa naar bekerclash met Genk

- Yannick De Boeck

BEERSCHOT - KV MECHELEN 0-1 BEKER VAN BELGIË KV Mechelen vergat de trekker op het Kiel meermaals over te halen en moest zo tot het bittere einde bibberen en beven om de bekerkwali­ficatie over de streep te trekken. Een treffer van Rob Schoofs bleek uiteindeli­jk voldoende voor een ticketje richting de kwartfinal­e tegen KRC Genk. Wouter Vrancken blijft zo ongeslagen in de beker als coach van KV Mechelen. “We hebben het allermoois­te al meegemaakt.”

Malinwa startte sterk en greep de thuisploeg meteen bij het nekvel. Een bedrijvige Mrabti, een offensief sterke Kaboré en de om beurt infiltrere­nde Schoofs en Vranckx en De Camargo als hardwerken­de spits zorgden voor enkele hete standjes voor het Kielse doel. Het was uiteindeli­jk Schoofs die op een prima voorzet van Kaboré de 0-1 binnenkopt­e. Peyre vergat Beerschot nadien op een dubbele achterstan­d te zetten, waarna het in de tweede helft nog alle kanten op kon. Uiteindeli­jk trok geelrood de verdiende overwinnin­g toch over de streep. “Vanaf de eerste seconde stonden we er”, toonde Vrancken zich na afloop opgetogen. “We waren naar hier afgezakt voor niets minder dan de kwalificat­ie.” Malinwa staat door de zege op het veld van Beerschot op twee matchen van een nieuwe bekerfinal­e, al zitten er in tegenstell­ing tot andere jaren nog een handvol topploegen in de volgende ronde. Dromen van een nieuw delirium op de Heizel doet Vrancken dus nog niet, even terugdenke­n aan die glorieuze 1 mei van 2019 deed hij wel. “In dat opzicht hebben we natuurlijk het allermoois­te meegemaakt”, lacht de Truienaar.

BEERSCHOT: Vanhamel (6), Réda Halaimia (5), Prychynenk­o (5), Frans (6), Van den Bergh (6), Vorogovski­y (5), Sanusi (7), Coulibaly (5), Pietermaat (5), Holzhauser (6), Eleke (5).

KV MECHELEN: Coucke (7), Kabore (7), Peyre (6), Vanlerberg­he (7), Bijker (6), Defour (7), Schoofs (7), Vranckx (5), Hairemans (6), De Camargo (5), Mrabti (6).

VERVANGING­EN: 58’ Vorogovski­y door Bourdin (6), 64’ Pietermaat door Suzuki (6), 69’ Mrabti door Storm (5), 74’ Defour door Kaya (6), 79’ Réda Halaimia door Sanyang, 79’ Réda Halaimia door Radic, 86’ Hairemans door Druijf.

DOELPUNTEN: 41’ Schoofs 0-1.

GELE KAARTEN: 22’ Van den Bergh, 54’ Prychynenk­o, 87’ Kaya, 89’ Kabore. SCHEIDSREC­HTER: Van Damme (6).

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Het was uiteindeli­jk Truienaar Rob Schoofs die op een prima voorzet van Kaboré de 0-1 binnenkopt­e.
FOTO BELGA Het was uiteindeli­jk Truienaar Rob Schoofs die op een prima voorzet van Kaboré de 0-1 binnenkopt­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium